Cum sa te antrenezi cu greutati

Cum sa te antrenezi cu greutati

Antrenamentul cu greutati ajuta la dezvoltarea si intarirea musculaturii intregului corp. Iata cateva sfaturi in acest sens:

1. Folosirea greutatilor in mod corespunzator:  

Alegeti greutati pentru incepatori, ajustabile, pentru a putea adauga elementi pe parcurs.

Concentrati-va asupra formei si tehnicii, nu pe repetari, daca sunteti incepatori, pentru siguranta in timpul antrenamentului si pentru a va concentra la ceea ce s eintampla la nivelul muschilor.

Cand incepeti sa va antrenati cu greutati este important sa fiti atenti la forma si la pozitia corpului, pentru a evita accidentarile si pentru a va putea concentra pe repetari.

2. Intarirea  musculaturii partii superioare a corpului:  

Lucrati-va bicepsii, ridicand greutatile la umar, din pozitia relaxata a bratului intins. Repetati miscarea in seturi de cate 20, cu fiecare brat.

Lucrati-va tricepsii. Tineti cate o greutate in fiecare mana, ridicati bratele de-asupra capului si flexati-le pe rand, pentru a aduce greutatile la umar.

Intariti-va umerii, tinand greutatile la nivelul acestora si ridicandu-le deasupra capului. Tineti pozitia timp de cateva secunde si reveniti cu greutatile la umeri.

Folositi greutatile pentru a va intarii pectoralii. Intindeti-va pe spate pe o banca speciala si ridicati greutatile de la nivelul pieptului, de-asupra capului.

Faceti exercitii de intarire a musculaturii spatelui. Din pozitie aplecata inainte, cu bratele lasate in jos, paralele cu genunchii, flexati pe rand coatele, pana cand greutatile ajung la nivelul pieptului.

Pentru a va intari muschii dintre gat si umeri, rotiti bratele, in jurul umarului, cu o greutate in mana, inainte si inapoi.

3. Intarirea  musculaturii trunchiului:  

Folositi greutatile pentru a adauga un grad de dificultate abdomenelor.

Faceti aplecari laterale, din pozitia de drepti, cu greutati in mana, pentru a va intari muschii oblici.

Faceti exercitii woodchops. Tineti o greutate de-asupra umarului stang, cu bratul intins, apoi puneti-o jos, langa piciorul drept, rotindu-va trunchiul, in timp ce faceti o genuflexiune. Tineti trunchiul incordat si duceti greutatea in pozitia intiala de de-asupra umarului stang.

4. Intarirea  musculaturii picioarelor:

Faceti ridicari pe varfuri, cu greutati in mana, pentru a va intarii muschii gambelor.

Faceti fandari inainte, cu greutati in mana, alternand picioarele, pentru a va intari muschii coapselor.

Faceti semi-genuflexiuni cu cate un picior intins inainte sau inapoi, cu greutati in mana, pentru a va intari musculatura intregului picior.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pregatirea pentru un concurs de alergare presupune luni intregi de antrenament, insa exista anumite lucruri care trebuie...
Orice moment al zilei poate parea potrivit pentru a face sport, insa daca doriti sa va stabiliti...
Rezistenta la alergare se construieste in timp, prin perseverenta. Iata cateva sfaturi despre cum sa va antrenati...