Afla cum sa testezi memoria Ram a computerului

 Afla cum sa testezi memoria Ram a computerului

Memoria RAM sau Random-access memory, este un dispozitiv folosit de calculatoare pentru stocarea datelor.

Informatiile stocate in memoria RAM pot fi extrase in orice ordine si in orice moment. Viteza sistemului tau depinde in mare parte de capacitatea memoriei RAM, dar si de frecventa ei. In cazul in care computerul sau aplicatiile ruleaza foarte incet, este posibil ca memoria RAM sa fie defecta sau insuficienta.

Urmeaza pasii din acest articol pentru a testa memoria RAM a computerului tau.

1

Afla capacitatea memoriei RAM si procentul utilizarii ei. Fa click-dreapta pe "My Computer" de pe desktop si selecteaza "Properties", apoi "General".

2

In fereastra urmatoare, iti vor fi furnizate informatii si statistici asupra utilizarii memoriei. Numarul prezentat ca Total RAM ar trebui sa aiba o valoare intre 256MB si 64GB. Acest numar poate sa varieze in functie de capacitatea sistemului tau. In mod normal ar trebui ca sistemul sa foloseasca pana la 50% din capacitatea totala a memoriei RAM. Daca dispui de o memorie RAM de 512 MB, utilizarea a maxim 256 MB este ideala pentru sistemul tau.

Pagina 1/4

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Medicamentele pe care le iei iti fac mai mult bine sau mai mult rau? E genul de...
Rozmarinul detine proprietati antioxidante, antiseptice, anticancerigene, antiinflamatorii si dezinfectante si contine o serie de vitamine si minerale,...
Citeste prospectul medicamentului Lucetam si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Piracetamul este o...