Cum poti gasi si actualiza diferite drivere?

Cum poti gasi si actualiza diferite drivere?

Driverele sunt fisiere de configurare care ajuta hardware-ul si alte dispozitive sa functioneze si instalarea lor poate fi destul de dificila, daca nu se instaleaza in mod automat.

Iata cum puteti gasi si actualiza diferite drivere:

1

Gasirea driverelor:  

Gasiti driverele de care aveti nevoie. Pentru a vedea hardware-ul pe un computer care nu are driverele corespunzatoare, deschideti Device Manager, prin Control Panel.
Aflati daca trebuie sa actualizati driverele. Regula generala spune ca daca computerul functioneaza normal, atunci nu trebuie sa actualizati driverele. Daca, insa, aveti probleme cu un anumit dispozitiv al computerului, atunci actualizarea driverului corespunzator poate fi de folos.
Descarcati drivere numai din surse de incredere. Este indicat sa descarcati drivere numai direct de la producator sau de pe site-ul Microsoft. Acestea pot fi gasite in sectiunea Teh Support a site-urilor producatorilor. Iata o lista de pagini web, de unde puteti descarca drivere direct de la producatori:
- Dell
- HP
- nVidia
- AMD

2

Instalarea Manuala:

Instalati driver-ul. Majoritatea driverelor au aplicatii de auto-instalare. Pur si simplu trebuie sa rulati programul si sa urmati instructiunile date de program.
Instalati fisierul INF. Daca driver-ul nu se instaleaza singur, atunci va trebui sa incarcati manual fisierul INF. Accesati Control Panel, prin meniul Start sau scriind Control Panel in bara de cautare.

- Deschideti Device Manager din lista de programe
- Deschideti categoria dispozitivului cautat. Dati click dreapta pe dispozitivul pe care doriti sa instalati driver-ul si dati click pe “Update driver software…”
- Selectati “Browse my computer for driver software.”
- Dati click the butonul din josul ferestrei care spune “Let me pick from a list of device drivers on my computer”
- Click pe butonul Have Disk…. Click pe butonul Browse din ferestrea noua.
- Navigati la fisierul INF, descarcat de la producator.

3

Actualizarea Windows in Windows 7:

Deschideti meniul Start. Dati click pe Devices si Printers. Se va deschide o fereastra cu o lista a dispozitivelor conectate la computer. Gasiti computerul in aceasta lista.

Dati click dreapta pe computer. Selectati “Device installation settings” din meniu. Veti fi intrebati daca doriti ca Windows sa descarce cele mai recente drivere pentru dispozitivele computerului. Selectati “Yes, do this automatically (recommended).”

Dati click pe Save Changes. Windows va actualiza in mod automat driverele hardware-ului de acum inainte.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Driverele sunt parti ale software-ului unui computer, care permit unitatii centrale (CPU) a computerului sa comunice cu...
Puteti transfera fisiere de pe un computer pe altul via e-mail, copiindu-le pe un stick USB sau...
Dupa cum bine stiti, fisierele sterse dintr-un computer, merg mai intai in Recycle Bin, de unde trebuie...