De ce intarzie menstruatia

De ce intarzie menstruatia
De ce intarzie menstruatia

Menstruatia e intarziata intotdeauna dintr-o anumita cauza, insa nu e obligatoriu ca femeia respectiva sa fie insarcinata. Sunt multe alte motive pentru care ciclul menstrual intarzie. Despre toate acestea in cele ce urmeaza.

Care e frecventa menstruatiei? Ciclul are loc la un interval de 28 zile, insa e firesc ca aceasta perioada sa difere in functie de organismul femeii. Daca ciclul iti vine la un interval cuprins intre 28 si 40 zile, inseamna ca esti o persoana normala. De retinut faptul ca unele femei nu au intotdeauna un ciclu menstrual regulat.

De ce intarzie menstruatia:

- sarcina. Daca esti activa sexual si nu te protejezi, sarcina r putea fi cauza intarzierii menstruale. E posibil ca menstruatia doar sa intarzie, asa ca este recomandat sa asteptati cateva zile pentru a vedea daca revine sau nu. In plus, poti face un test de sarcina.

- stres. Boala comuna a societatii moderne poate afecta si ciclul menstrual. Acesta poate deveni mai lung sau mai scurt, menstruatia se poate opri cu totul sau poate fi insotita de dureri mai intense.

- supraponderalitate/obezitate. Daca ai o greutate cu mult peste medie, corpul poate produce o cantitate excesiva de estrogen, unul dintre hormonii care regleaza sistemul reproducator la femeie. In aceasta situatie menstruatia ar putea intarzia sau chiar poate fi stopata.

- efort fizic in exces. Corpul se streseaza atunci cand il supui peste masura anumitor exercitii fizice. Mai mult, ovulatia poate fi stopata prin pierderea in exces a grasimii corporale. Ar trebui sa scazi putin ritmul. Ciclul va reveni la normal. Daca esti sportiv de performanta, ai evident un medic specialist care te va sfatui in aceasta directie.

- anticonceptionale. Uneori, menstruatia intarzie din cauza pilulelor contraceptive. Unele tipuri de anticonceptionale, cum ar fi pilulele constraceptive ce contin doar progesteron, injectia contraceptiva si sistemul intrauterin (IUS), in special Mirena, pot determina intreruperea menstruatiei. Odata intrerupta administrarea, ciclul va reveni la normal.

- menopauza. Menopauza este fenomenul fiziologic complex, care consta in incetarea definitiva a menstruatiei la femei, ca urmare a incetarii functiei ovariene. Orice femeie va trece prin menopauza. Se intampla intre 40 si 55 ani, de obicei! Exista si cazuri de menopauza precoce, care se instaleaza pana in 40 ani si necesita tratament!

Citeste si: Cum sa treci usor peste MENSTRUATIE. Evita aceste 5 comportamente

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Menstruatia este un proces firesc pe care nici o femeie nu-l suporta prea bine. Exista, din fericire,...
In Antichitate, se credea ca sangele menstrual poate innebuni cainii.Asadar, toate conversatiile despre menstruatie si metodele de...
Citeste prospectul medicamentului Climen, drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Climen se...