7 motive pentru care ar trebui sa dormi dezbracat

7 motive pentru care ar trebui sa dormi dezbracat

Te simti inconfortabil sa stai dezbracat/a cand te afli acasa? Ar trebui sa elimini orice inhibitie si chiar sa dormi fara haine pe tine. Nu e o gluma! Oamenii de stiinta au descoperit beneficiile dormitului in pielea goala.

Cum te ajuta somnul fara haine:

1. Imbunatateste calitatea spermei. O noua cercetare arata ca, dormind fara haine, un barbat poate imbunatati calitatea spermei. O pereche de boxeri(chiloti, pantaloni etc) prea stransi pe corp va creste temperatura in zona testiculelor, iar asta poate afecta calitatea spermei. In schimb, daca in timpul zilei alegi sa porti lenjerie cat mai lejera, iar noaptea sa dormi dezbracat, vei imbunatati calitatea spermei cu 25%, conform respectivului studiu.

2. Dormi mai adanc. Te exaspereaza insomniile? Incearca sa dormi dezbracat/a! Aceasta metoda va ajuta organismul sa se mentina la o temperatura optima si astfel vei putea dormi linistit/a. Asta si pentru ca nu vei fi nevoit/a sa reduci drastic temperatura aerului conditionat.

3. Creste metabolismul. In timp ce dormi adanc, rata metabolismului creste. Ce inseamna asta, pe scurt? Arzi grasimile mult mai usor, chiar in timpul somnului.

4. Creste nivelul de oxitocina(hormonul fericirii). Oxitocina este un hormon secretat de glanda hipofiza sau pituitara, cu rol in contractia uterului in timpul travaliului, stimularea secretiei si eliberarii de lapte de la nivelul glandei mamare . Este eliberata in timpul actului sexual. Lesne de inteles ca o vei stimula daca dormi dezbracat/a alaturi de partener/a.

5. Incetineste procesul de imbatranire. Cand dormi cu haine pe tine, corpul se incalzeste prea tare, iar acest lucru incetineste eliberarea hormonului uman de crestere(HGH), cel responsabil cu refacerea celulelor pielii. In schimb, daca dormi dezbracat/a, HGH isi face treaba, iar procesul de imbatranire este incetinit.

6. Imbunatateste circulatia sangelui. Cand te odihnesti, circulatia sangelui se incetineste. Mai mult, materialul de la pijama, care tinde sa se muleze pe corp si chiar snurul de la pantaloni favorizeaza o circulatie mai lenta. Asadar, dormi dezbracat/a si sangele va avea un flux optim.

7. Lupta impotriva grasimii. Daca metabolismul functioneaza la parametri normali, iar nivelul de cortizol(hormonul stresului) este scazut, nu vei mai acumula grasime. Este dovedit faptul ca persoanele care dorm dezbracate acumuleaza mai putina grasime pe burta.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Oamenii isi creeaza obiceiuri in orice zona a vietii. Nici somnul nu face exceptie. Din pacate, aceste...
Orice om care adopta un stil de viata sanatos stie ca trebuie sa doarma intre 7 si...
Esti pasionat de pescuit, dar esti novice in domeniu? Ai vrea sa prinzi si peste mai mare...