Cum sa eviti ingrasarea. Mancarea sanatoasa nu e suficienta!

Cum sa eviti ingrasarea. Mancarea sanatoasa nu e suficienta!

Ingrasarea este asociata, in general, alimentatiei nesanatoase. Din nefericire, nu e singura cauza a acumularii kilogramelor. Despre acestea in cele ce urmeaza. Greutatea corporala poate fi afectata de urmatorii factori, chiar daca faci sport si mananci sanatos:

1. Nivel mare de stres. Nivelul de cortizon(hormonul stresului) creste peste masura, incercand sa protejeze impotriva stresului. Pe termen scurt, e de bine; pe termen lung, se vor depune kilograme, deoarece ritmul circadian(ciclu de aproximativ 24 de ore al proceselor biochimice, fiziologice sau comportamentale ) este afectat.

2. Somn insuficient. Daca nu dormi o nopate, din varii motive(insomnie, party etc) nu e o nenorocire, Dar daca noptle nedormite se aduna, nu e bine deloc. Vei manca mai mult , deoarece corpul are nevoie de mai multe calorii. In plus, ritmul circadian este afectat. Acumularea de kiograme este fireasca, in aceste conditii.

3. Iei medicamente nepotrivite. In cazul femeilor, contraceptivele sunt responsabile cu ingrasarea. La barbati, dar si la femei, mai ales in cazul celor care vor sa faca performanta sportiva pe baza de masa musculara, steroizii pot aduce o ingrasare nedorita. De asemenea, anumite tramaente pentru migrene sau pentru reumatism pot ingrasa.

4. Nu oferi atentia cuvenita procesului de imbatranire. Acest proces este inevitabil. In schimb, nu-l lasa sa isi faca de cap. Il poti incetini! Este evident ca nu vei putea arde la fel de multe calorii la 40-50 ani, ca la 20, insa poti face schimbari care sa te ajute. De exemplu, un pas important este sa faci mai mult sport si sa scazi cantitatea de grasimi nesanatoase din alimentatie. O masa musculara in scadere, implica automat si un metabolism mai lent.

5. Organismului ii lipsesc anumiti nutrienti. Mananci sanatos? OK. Asta nu inseamna, insa, ca nu e posibil sa asimilezi toti nutrientii de care are nevoie corpul tau. Astadar, daca ai un nivel scazut de magneziu, fier sau o deficienta de vitamina D, sistemul tau imunitar poate fi compromis. Nu vei avea prea multa energie, iar asta iti va afecta si metabolismul. Fa cateva analize. Medicul va stabili daca e necesara o modificare in regimul alimentar sau trebuie sa iei suplimente alimentare.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Multi oameni cu job de birou se confrunta, inevitabil, cu problema cresterii in greutate. Statul in sezut...
Guma de mestecat e folosita de oameni inca din urma cu 5000 ani! Astazi, ne ajuta la...
Slabeste si mentine-te! Este expresia pe care o auzim frecvent in multi media. O gramada de diete...