7 semne ca produsul pe care urmeaza sa il cumperi e contrafacut

7 semne ca produsul pe care urmeaza sa il cumperi e contrafacut

Valoarea totala a marfurilor contrafacute din intreaga lume a depasit uriasa suma de 421 miliarde de euro, doar in 2019! Produsele fake sunt uneori atat de bune imitatii si au o raspandire atat de mare, incat devine dificil sa le deosebesti de produsele originale. Exista, din fericire, trucuri prin care poti afla daca un produs este sau nu autentic.

Cum sa deosebesti un produs original de unul contrafacut:

1. Nu exista detalii de contact. Adesea, de pe produsele fake lipsesc informatiile despre compania care a creat respectivul produs. Lipsesc, de asemenea, datele de contact. In cazul in care compania producatoare nu furnizeaza o adresa de e-mail, un site web sau un numar de telefon pentru a primi feedback de la client, ar trebui sa eviti cumpararea acelui produs. Cel mai probabil, vorbim despre un produs contrafacut!

2. Accesoriile lipsesc. Companiile mari pun la dispozitia consumatorilor in pretul produsului principal diferite articole suplimentare. Spre exemplu, pentru produsele electronice, veirifca daca ai casti, incarcator si instructiunile de folosire. In cazul hainelor si accesoriilor, ar trebui sa primesti certificat de garantie! Daca nu se inampla, nu cumpara respectivul produs! E facut pe vapor, cum mai spunem noi, romanii.

3. Calitatea ecranului. In cazul unui telefon mobil exista o verificare mai fina, ca sa spunem asa. A fost comparat un iPhone 7 veritabil cu unul fake. Surprinzator sau nu, cel autentic avea ecranul mai intunecat la pornire decat cel contrafacut.

4. Pozitionarea gresita a semnelor distinctive si a logo-urilor. Inainte de a cumpara orice produs de firma, verifica prima data semnele distinctive si siglele(logo-urile) de pe produs. De obicei, creatorii de brand isi plaseaza siglele in locuri bine definite, folosind fonturi si dimensiuni unice. Falsurile nu sunt, in general, la fel de precise. Mai mult, multe fake-uri vin cu greseli de imprimare. Nu putini suntem cei care am vazut , in urma cu multi ani, produse de contrabanda care imitau, jalnic, brand-uri. Mike in loc de Nike sau Adibas in loc de Adidas sunt exemplele cele mai cunoscute pe piata de incaltaminte din Romania.

5. Tipare inexacte. Cand cumperi haine si genti, acorda o atentie deosebita cusaturilor. In cazul produselor autentice, cusaturile vor fi ingrijite, drepte, uniforme. In schimb, cusaturile produselor fake sunt, de obicei, slabe, inegale si inestetice.

6. Carcasa inexacta. Atunci cand cumperi casti AirPods, poti identifica daca sunt originale sau nu inainte de a le desigila. Uita-te la carcasa. Pe un produs contrafacut, butonul back va fi mult mai mare decat pe carcasa originala. De asemenea, carcasa autentica va avea legenda originala pe care o au toate produsele Apple.

7. Ambalaje ieftine. Creatorii produselor de firma acorda o atentie deosebita modului in care isi ambaleaza produsele. O sa vezi calitate superioara intotdeauna inc azu acestor ambalaje. Daca ambalajul e decolorat, cu tesaturi dezordonate sau cu un aspect uzat, inseamna ca produsul este fals.

Citeste si: Cum sa recunosti un GADGET contrafacut. 6 semne clare!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Produsele contrafacute ajung pe toate pietele lumii, mai mult sau mai putin. Evident ca articolele cele mai...
Oricat de mult ar evolua societatea, produsele contrafacute nu dispar! Din contra, productia lor se intensifica, generand...
Multe persoane evita sa comande produse online, de pe diverse siteuri cum ar fi eBay, deoarece exista...