3 metode pentru un broccoli proaspat

3 metode pentru un broccoli proaspat

Broccoli este o leguma foarte sensibila, care se ofileste destul de repede, daca nu este pastrat in conditii optime.

Iata 3 metode prin care puteti pastra broccoli-ul proaspat:  

1. Pastrarea broccoliului pe termen scurt:

Puneti buchetelele de broccoli intr-un bol cu putina apa, cu cotorul in jos si cu inflorescenta in sus. Puneti bolul cu broccoli la frigider si acesta se va pastra proaspat timp de 5-7 zile.

Impachetati broccoli in prosoape de hartie. Pulverizati putina apa pe inflorescente, impachetati broccoli in prosoape de hartie si pastrati-l la frigider, unde va ramane proaspat timp de aproximativ 3 zile.

Tineti broccoli intr-o punga aerisita. Daca nu aveti timp sa aplicati metodele anterioare, puneti broccoli intr-o punga obisnuita de plastic, sigilati-o la gura si faceti cateva gauri in aceasta, pentru a permite aerului sa intre. Broccoli va ramane proaspat timp de cateva zile.

Puneti broccoli in frigider, la scurt timp dupa cumparare. Cu cat acesta ajunge mai repede in frigider, cu atat isi va pastra prospetimea mai mult timp.

2. Inghetarea broccoliul-ui pentru pastrarea pe termen lung:

Pregatiti o oala cu apa fiarta si una cu apa cu gheata.

Taiati buchetelele de brocoli in bucati mici, de cativa cm, pentru a putea fierbe uniform.

Fierbeti bucatelele de brocoli timp de 3 minute. Amestecati din cand in cand pentru ca acestea sa fie patrunse uniform.

Puneti bucatile de broccoli la racit timp de 3 minute. Scoateti broccoli din apa fierbinte si puneti-l intr-o strecuratoare pentru a se scurge, dupa care puneti-l in apa cu gheata, timp de alte 3 minute, amestecand ocazional, pentru a se raci uniform.

Dupa ce broccoli a stat in apa rece 3 minute, scurgeti-l intr-o strecuratoare si uscati-l cu ajutorul unui prosop de hartie.  

Puneti broccoli la congelat in pungi de plastic, inchise ermetic, pe care este indicat sa scrieti data congelarii. Prin aceasta metoda broccoli poate fi pastrat proaspat timp de maxim un an.

3. Alegerea broccoliul-ui proaspat:

Alegeti broccoli cu inflorescente de culoare verde inchis, pentru a va asigura ca este proaspat, crocant si delicios.

Alegeti broccoli cu inflorescente de marimi potrivite, separate in buchetele rotunde.

Alegeti broccoli ferm la atingere. Textura este esentiala, atunci cand alegeti un broccoli proaspat.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Gatitul la aburi este extrem de sanatos, deoarece legumele pierd putini nutrienti si isi patreaza aroma naturala. ...
Broccoli este una dintre legumele cele mai sanatoase pentru organsimul uman, acesta fiind indicat de medici pentru...
Consumul de fructe si legume nu iti asigura o viata sanatoasa, daca nu stii cum sa profiti...