Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Chiar daca iarna este sezonul muraturilor, castravetii in saramura se pot consuma in orice sezon, inclusiv vara.
Chiar daca iarna este sezonul muraturilor, castravetii in saramura se pot consuma in orice sezon, inclusiv vara.
Cine are pofta in toiul sezonului estival de o salata de boeuf, o salata ruseasca sau de o friptura servita cu pireu de cartofi poate pregati reteta urmatoare de castraveti in saramura pentru a definitiva gustul preparatelor culinare.
Ingrediente:
- castraveti tineri in cantitatea aleasa de dvs.
- 50 grame de sare la litrul de apa
- cativa catei de usturoi
- 3-4 crengute de marar.
Mod de preparare:
Alegeti numai castraveti proaspeti, din soiul cornison, foarte rezistenti la daunatori.
Se spala in apa rece si se taie putin din capete.
Daca sunt castravetii mai grosi care trebuie sa se mureze repede, se despica putin la mijloc in lungime, cu un cutit.
Se pune apa la fiert cu sare, in proportie de 50 g de sare la 1 litru de apa.
Dupa ce a dat cateva clocote, se da la o parte sa se limpezeasca.
Se asaza castravetii in borcan, se pun printre ei catei de usturoi, iar deasupra se acopera cu crengi de marar.
Se toarna saramura fierbinte si se leaga cu hartie pergament.
Daca borcanul este de sticla, pentru a nu plesni, se infasoara intr-o carpa uda.
Se pune la soare si se lasa 2 - 3 zile. Intre timp se vantura zeama de doua, trei ori.
Dupa ce sunt bine murati, se tin la rece si se consuma dupa trebuinta.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.