Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Bogat in ulei volatin, mararul este originar din zona medietaneana si din sudul Rusiei.
Bogat in ulei volatin, mararul este originar din zona medietaneana si din sudul Rusiei.
Mararul se cultiva toamna si primavara, dar atunci cand lipseste de pe piata, il putem consuma fie conservat, fie uscat.
In sare:
- Se alege mararul ca pentru mancare si se asaza intr-un borcan, presarand sare intre randurile de marar.
- Pana a doua zi mararul se lasa si se mai adauga alt rand de marar, de asemenea presarat cu sare pana se umple borcanul.
- Se pun deasupra crucis doua scandurele apasand usor, astfel incat zeama lasata de marar sa-l acopere complet.
- Se leaga cu hartie pergament si se pastreaza la rece.
Iarna se scoate cate putin pe masura ce avem nevoie, se tine catva timp in apa rece si se intrebuinteaza la mancare, ciorba etc.
Uscat:
- Se alege mararul ca pentru mancare si se intinde pe hartie, la un loc uscat (dar nu in soare) si se tine cateva zile pana se usuca.
Se pastreaza in camara, in saculet de panza. Se spala inainte de intrebuintare. Mararul uscat se foloseste adesea la pregatirea muraturilor.
Mararul conservat in sare sau uscat desavarseste aroma unor preparate romanesti, cum ar fi varza calita cu ciolan sau ciorba de fasole boabe.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.