Muraturi asortate pentru iarna in borcan

Muraturi asortate pentru iarna in borcan

Daca din diferite motive nu conservati muraturile pentru iarna in butoaie de stejar sau nu aveti loc suficient pentru depozitarea lor, la fel de bine se patreaza muraturile asortate in borcane.

In plus, asezate in recipiente mai mici de sticla, puteti economisi spatiu.

Ingrediente:

- varza rosie,

- bucati de conopida,

- radacinoase: morcovi, telina,

- ardei,

- gogonele.

- boabe de piper,

- 2-3 frunze de dafin,

- cativa catei de usturoi,

- jumatate litru otet

- jumatate kilogram sare.

Mod de preparare:

1

Intr-o oala mare, se pun la fiert 9 l de apa cu 1/2 kg sare si 1/2 l otet.

2

Se asaza in borcane de sticla, de 5 - 6 litri bucati de varza rosie, bucati de conopida, alternand cu morcovi si telina taiate felii mai groase, gogonele si ardei lungi.

3

Se infasoara borcanele cu carpe groase bine umezite ca sa nu plesneasca recipientele de sticla atunci cand se toarna solutia de apa cu sare si otet fierbinte.

4

Se pun deasupra cateva boabe de piper, cativa catei de usturoi, 2 - 3 frunze de dafin si o creanga de marar uscat.

5

Se leaga borcanul cu hartie celofan pusa in doua si se tine la caldura pana se limpezeste apa.  Borcanele se depoziteaza la loc racoros, ferit de lumina.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca in sezonul cald se pot consuma castraveti murati in saramura, pentru iarna, cele mai potrivite sunt...
Muraturile, in special varza murata, trebuie pregatite si pastrate cu atentie! Altfel, se va produce o zeama...
Romanii sunt mari amatori de muraturi. Gogonelele si castravetii sunt pe lista favoritelor, insa exista si alte...