Ce trebuie sa faci:
- pune folie de aluminiu pe o tava de copt. Imbraca inclusiv marginile tavii.
- asaza ardeii spalati si zvantati in tava, unii langa altii.
- baga tava cu ardei in cuptorul preincalzit, cat mai aproape de sursa de caldura si coace-i la foc potrivit pana ce pielita se arde usor si se desprinde din loc in loc.
- intoarce ardeii pe toate partile cu ajutorul unor clesti. Dureaza cam un sfert de ora pana cand ardeii se coc.
- sareaza ardeii pe ambele parti.
- raceste ardeii intr-o punga de hartie sau de plastic ori intr-un vas cu capac. Punga se leaga la gura. Daca folosesti vas, pune-i un capac.
- in timpul racirii(10 minute), ardeii se vor aburi, iar asta va usura decojirea.
- scoate ardeii pe rand din punga(vas) si decojeste-i cu degetele, indepartand toata pielita arsa.
Spor la treaba!