Cum sa pregatesti ardei grasi si gogonele in marinada

Cum sa pregatesti ardei grasi si gogonele in marinada

Legumele la conserva sunt un adevarat deliciu, mai ales in perioada rece a anului, cand gasesti cu greutate legumele preferate pe tarabele din piete sau in magazine. Iar daca le gasesti, sunt destul de scumpe. Exista multe retete destinate conservelor de legume, insa noi ti-am pregatit, azi, una speciala, de care, cu siguranta, te vei indragosti: ardei grasi si gogonele in marinada:

Ardei grasi si gogonele in marinada. Ingrediente pentru 2,1 litri(3 borcane de 700 mililitri):

- 800 g de ardei grasi;

- 800 g de gogonele;

- apa.

- 3 linguri de ulei rafinat de floarea-soarelui;

- 3 sferturi de lingurita de boabe de coriandru;

- 6 boabe de ienibahar;

- 9 boabe de piper negru;

- 12 rondele de ardei iute;

- 6 lingurite de otet 9%;

- 3 linguri de zahar;

- 3 lingurite de sare neiodata.

Toate ingredientele se impart in mod egal la 3, pentru fiecare borcan in parte.

Ardei grasi si gogonele in marinada. Mod de preparare:

- spala ardeii si curata-i de seminte si de codite;

- taie ardeii in fasii subtiri;

- spala gogonelele si indeparteaza-le cotoarele;

- taie gogonelele in felii subtiri;

- pune uleiul rafinat de floarea-soarelui, rondelele de ardei iute, boabele de coriandru, ienibahar si piper negru in borcanele pe care inainte le vei spala si usca;

- adauga fasiile de ardei dulce si feliile de gogonele in borcane, asezandu-le compact, in straturi care sa alterneze;

- adauga in borcane sarea neiodata, zaharul si otetul;

- umple borcanele cu apa fierbinte.

- pune capace sterilizate borcanelor apoi pune-le pe foc pentru ca legumele sa se opareasca( lasa-le cam un sfert de ora la oparit)

- pune borcanele intr-o cratita inalta, cu fundul tapetat cu o carpa curata.

- toarna apa calda in cratita, pana cand aceasta acopera trei sferturi din inaltimea borcanelor.

- sterilizeaza legumele pentru 25 minute din momentul clocotirii apei, la foc mic.

- scoate borcanele din apa si pune capacele ermetic;

- intoarce borcanele cu gura in jos si inveleste-le cu o haina (patura) calduroasa. Lasa-le asa pana se racesc bine;

- pastreaza conservele la beci(pivnita) sau in debara, daca stai la bloc.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa pregatesti gogonele murate umplute cu usturoi si verdeata

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ardeiul gras se cultiva din rasaduri. Le poti cumpara din piata/magazine de specialitate sau le poti obtine...
Ardeii din gradina ta superba, fie ca sunt grasi, iuti sau kapia, nu sunt ocoliti de bolile...
Salata de cartofi poate parea o reteta saraca in ingrediente. Nu si aceasta! In opinia multor bucatari...