Ai nevoie de:
- fasole pastai(cantitatea o alegi).
- pungi/ caserole pentru congelator.
- apa.
- un vas ( oala sau cratita mai mare).
Ce trebuie sa faci:
- spala pastaile.
- rupe-le doar capatul care a fost prins de tulpina si pune apa la fiert.
- adauga pastaile, dupa ce apa a inceput sa dea in clocot.
- cand apa incepe sa fiarba iar, mai lasa pastaile la fiert inca 3 minute
- intr-un bol mare cu apa in care ai adaugat cuburi de gheata, transfera fasolea oparita. Asttfel, racirea pastailor va fi rapida, iar fasolea isi va pastra o culoare vie.
- scoate pastaile intr-o sita la scurs, dupa ce s-au racit bine.
- asaza sita pe prosape de bucatarie pentru ca scurgerea pastailor sa fie eficienta. Astfel, acestea nu se vor lipi intre ele in timpul congelarii.
- portioneaza pastaile in caserole sau in pungi.
- poti pune pastaile intregi sau rupte in bucati, in functie de necesitati.
- la final, eticheteaza pungile, preseaza-le bine si asaza-le in congelator.
Spor la treaba!