Cum sa congelezi FASOLEA VERDE

Cum sa congelezi FASOLEA VERDE

Fasolea verde reprezinta o minunatie culinara in sezon si nu numai. Daca vrei sa te bucuri de gustul unic al pastailor si in timpul iernii, trebuie sa le congelezi. Astazi, te invatam cum sa faci acest lucru.

Ai nevoie de:

- fasole pastai(cantitatea o alegi).

- pungi/ caserole pentru congelator.

- apa.

- un vas ( oala sau cratita mai mare).

Ce trebuie sa faci:

- spala pastaile.

- rupe-le doar capatul care a fost prins de tulpina si pune apa la fiert.

- adauga pastaile, dupa ce apa a inceput sa dea in clocot.

- cand apa incepe sa fiarba iar, mai lasa pastaile la fiert inca 3 minute

- intr-un bol mare cu apa in care ai adaugat cuburi de gheata, transfera fasolea oparita. Asttfel, racirea pastailor va fi rapida, iar fasolea isi va pastra o culoare vie.

- scoate pastaile intr-o sita la scurs, dupa ce s-au racit bine.

- asaza sita pe prosape de bucatarie pentru ca scurgerea pastailor sa fie eficienta. Astfel, acestea nu se vor lipi intre ele in timpul congelarii.

- portioneaza pastaile in caserole sau in pungi.

- poti pune pastaile intregi sau rupte in bucati, in functie de necesitati.

- la final, eticheteaza pungile, preseaza-le bine si asaza-le in congelator.

Spor la treaba!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Astazi, iti prezentam o salata foarte gustoasa si deloc costisitoare in aceasta perioada a anului: salata de...
Fasolea verde cu unt proaspat este o mancarica de legume usor de preparat. Ingrediente: - 1,500 kg...
Mancarea de fasole verde se poate prepara cu rosii sau cu sos alb de smantana. Iata cum...