Cum sa conservi telina

Cum sa conservi telina

Conservarea telinei, atat frunzele, cat si radacina, poate fi realizata in mai multe moduri, in functie de perioada pentru care doresti sa pastrezi aceasta planta aromatica. Oricare dintre metode iti va asigura legume proaspete pe care le vei consuma cu placere.

Cum sa conservi telina. Metoda 1. In frigider(pentru cateva saptamani). Radacina:

- curata cu atentie murdaria de pe radacina (fara sa o speli daca o pastrezi pe termen scurt).

- infasoara radacina intr-o hartie absorbanta umeda si pune-o intr-o punga perforata sau intr-o cutie pentru legume.

- pastreaza telina in compartimentul pentru legume din frigider.

Cum sa conservi telina. Metoda 1. In frigider(pentru cateva saptamani). Frunzele:

- spala frunzele.

- scutura excesul de apa si lasa-le sa se usuce bine.

- impacheteaza frunzele intr-un prosop de hartie usor umed si pune-le intr-o punga perforata.

Cum sa conservi telina. Metoda 2. Congelarea telinei (pentru cateva luni). Radacina:

- curata si spala bine radacina.

- taie-o cubulete sau felii, in functie de preferinta.

- blanseaza radacina. Fierbe bucatile timp de 2-3 minute, apoi raceste-le rapid in apa rece cu gheata.

- pune bucatelele de telina in pungi resigilabile pentru congelator sau in recipiente etanse.

Cum sa conservi telina. Metoda 2. Congelarea telinei (pentru cateva luni). Frunzele:

- spala frunzele si lasa-le sa se usuce complet.

- toaca-le marunt si pune-le in pungi mici sau intr-o tava pentru cuburi de gheata, adaugand putina apa daca le transformi in cuburi.

Cum sa conservi telina. Metoda 3. Uscarea frunzelor de telina (pe termen lung):

- spala frunzele si usuca-le bine.

- aseaza-le intr-un strat subtire pe o tava sau pe o sita, intr-un loc bine ventilat si ferit de soare.

- poti folosi si un deshidrator electric la temperatura joasa (35-40 grade Celsius).

- marunteste frunzele uscate si pastreaza-le intr-un borcan de sticla, intr-un loc intunecos si uscat.

Cum sa conservi telina. Metoda 4. Conservarea in sare (pentru utilizare culinara):

- taie frunzele si tulpinile marunt.

- amesteca-le cu sare (1 parte sare la 4 parti telina).

- pune amestecul in borcane curate, presand bine pentru a elimina aerul.

- pastreaza-le la frigider. Astfel rezista cateva luni si pot fi folosite pentru supe sau ciorbe.

Citeste si: Cum sa conservi rosiile. Reteta cu ceapa

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Azi ti-am pregatit o reteta de supa simpla, hranitoare si foarte sanatoasa. Este vorba despre supa de...
Ai abilitati de agricultor, dar stai la bloc sau casuta ta nu dispune de un petic de...
Telina, denumita de unii si Viagra Saracului, este foarte apreciata datorita caracteristicilor sale terapeutice. Aceasta planta legumicola...