Rosii conservate cu ceapa. Ingrediente:
- 5 kilograme de rosii;
- un kilogram de ceapa;
- boabe de piper negru;
- boabe de ienibahar;
Rosii conservate cu ceapa. Ingrediente pentru un litru de marinada:
- o lingura de sare grunjoasa;
- 4 linguri de zahar;
- 70 mililitri de otet de 9 %.
Rosii conservate cu ceapa. Mod de preparare:
- spala rosiile;
- lasa rosiile la scurs;
- taie ceapa in forma de rondele cu grosime de 4-5 mm;
- pune boabele de piper si de ienibahar in borcanele curate si uscate(cateva boabe pe fundul fiecarui borcan);
- umple borcanele cu rosii si ceapa, in straturi;
- adauga apa cloclotita(sa acopere legumele);
- pune capace sterilizate borcanelor, dar fara sa le strangi;
- lasa borcanele pe masa pentru 20 minute;
- scurge din borcane intr-o cratita;
- adauga sare si zahar ( in functie de volum) si amesteca;
- adu marinada in punctul de fierbere;
- adauga otetul. Dupa ce marinada a dat din nou in clocot, umple borcanele cu ea;
- inchide borcanele ermetic;
- intoarce borcanele cu fundul in sus si lasa-le la racit sub o haian groasa/patura;
- muta borcanele in locul de depozitare(camara, beci, pivnita etc).
Citeste si: Cum sa conservi rosiile. Reteta fara otet