Ingrediente:
- 250 grame naut;
- o ceapa;
- o legatura de patrunjel;
- 3 rosii medii sau cateva rosii cherry;
- o lingura de zeama de lamaie;
- ulei de masline;
- sare;
- piper.
Mod de preparare
- toaca patrunjelul nu foarte marunt si pune-l intr-un vas incapator.
- taie ceapa cubulete si adaug-o peste patrunjel. Pentru gust si pentru aspect, pentru salata de naut ar fi de preferat sa alegi o ceapa rosie.
- pune in vasul cu salata nautul bine scurs de zeama. Vei proceda la fel cu rosiile.
- inainte de a-l folosi in salata, nautul uscat ar trebui tinut peste noapte in apa si apoi fiert in jur de doua ore (in functie de cat de vechi este, deci cel mai bine ar fi sa-l incerci si sa-l iei de pe foc doar dupa ce s-a inmuiat). Poti folosi nautul deja fiert, din conserva.
- prepara dressingul pentru salata astfel: amesteca uleiul de masline, o lingura cu zeama de lamaie, sare si piper dupa gust.
- amesteca toate ingredientele si salata este gata.
Pofta buna!