Ingrediente:
- 4 oua fierte( cu galbenusul tare);
- 300 grame de sunca;
- 6 cartofi albi mari;
- 2 ardei grasi verzi;
- 2 legaturi ceapa verde;
- 4 gogosari in otet;
- o legatura de patrunjel;
- 500 grame de maioneza;
- zeama de lamaie;
- sare;
- piper.
Mod de preparare:
- taie ouale cubulete.
- feliaza sunca si tai-o cubulete.
- scurge gogosarii si fa-i fasii subtiri.
- spala ardeii grasi, curata-i de seminte si toaca-i marunt.
- curata ceapa verde, spal-o si tai-o marunt.
- fierbe cartofii in coaja. Dupa ce se racesc, cojeste-i si taie-i cubulete.
- amesteca maioneza(vei pastra putina pentru ornat) cu zeama de lamaie, ouale, legumele si verdeturile si asezoneaza totul cu sare si piper, dupa gust.
- toarna compozitia intr-o tava de chec si preseaza bine.
- tine compozitia la frigider timp de doua ore, apoi scoate-o si rastoarn-o pe o tava.
- orneaza compozitia cu maioneza, rondele de ou fiert, gogosari si frunze de patrunjel.
Pofta buna!