Cum sa pregatesti rulouri de varza. Reteta pentru iarna

Cum sa pregatesti rulouri de varza. Reteta pentru iarna

Varza este o leguma preparata in zeci de retete peste tot in Romania si nu numai. Una dintre intrebuintarile sale? In conserve! Pentru astazi, ti-am pregatit o reteta speciala: rulouri de varza! Excelente pe tot parcursul iernii!

Rulouri de varza. Ingrediente:

- o varza alba;

- un morcov;

- o ceapa;

- un ardei gras;

- ardei iute, dupa gust;

- o legatura de patrunjel proaspat;

- 5 catei de usturoi;

- o lingurita de condimente pentru legumele preparate in stil asiatic;

- o foaie de dafin la fiecare borcan de 500-700 mililitri;

- 5 boabe de piper negru la fiecare borcan de 500-700 mililitri.

Rulouri de varza. Ingrediente pentru marinada:

- un litru de apa;

- o lingura si jumatate de sare neiodata;

- 5 linguri de zahar;

- 100 mililitri de otet 9%;

- 60 mililitri de ulei de floarea-soarelui.

Rulouri de varza. Mod de preparare:

- scapa de frunzele superficiale de pe capatana de varza;

- fa 4-5 sectiuni adanci in jurul cotorului, fara sa il indepartezi;

- pune varza intr-o punga de plastic si bag-o in cuptorul cu microunde. Incalzeste-o pentru circa 13 minute la putere maxima;

- separa frunzele de varza cat sunt inca fierbinti;

- lasa frunzele sa se raceasca;

- indoaie fiecare frunza in jumatate (in directie transversala) si tai-o in jumatate (in directie longitudinala), realizand cate o sectiune pe fiecare parte a nervurii. Astfel o vei inlatura.

- taie ceapa in semiluni subtiri, ardeiul gras, in fasii lungi si subtiri, iar ardeiul iute, in rondele subtiri.

- da morcovul pe razatoarea care scoate fasii lungi si subtiri.

- pune ceapa, morcovul si ardeii intr-un bol.

- adauga condimentele pentru legumele preparate in stil asiatic si usturoiul trecut prin presa de usturoi.

- amesteca bine compozitia rezultata. Doar astfel legumele se vor inmuia, eliberand mai mult suc.

- pune o lingurita cu varf de compozitie de legume in apropiere de una dintre marginile scurte ale fiecarei jumatati de frunza de varza. Apoi indoaie-i marginile lungi spre interior si ruleaz-o sub forma de rulou compact, incepand de la marginea langa care se afla umplutura.

- pune boabele de piper negru si foile de dafin in borcanele sterilizate.

- aseaza rulourile in borcanele, alternand fiecare strat cu cate un fir de patrunjel proaspat.

- prepara marinada. Toarna apa intr-o cratita. Adauga sarea neiodata, zaharul si uleiul. Amesteca. Fierbe amesctecul 4 minute, din momentul in care a dat in clocot.

- adauga otetul si amesteca.

- mai lasa marinada sa dea in clocot inca un minut.

- toarna marinada fierbinte in borcane, peste rulouri.

- pune capace sterilizate borcanelor si transfera-le intr-o cratita inalta, pe fundul caruia vei pune inainte o carpa.

- toarna apa calda in respectiva cratita, pana cand acoperi trei sferturi din inaltimea borcanelor.

- sterilizeaza conservele pentru 25 minute la foc mic, de la momentul clocotirii apei.

- scoate borcanele si inchide-le ermetic;

- intoarce borcanele cu capacele in jos si pune peste ele o patura. Lasa-le asa pana cand se racesc;

- transfera conservele la beci, pivnita sau debara.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa pui VARZA la MURAT

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Varza se consuma peste iarna, in general, in varianta murata. Daca o preferi in stare naturala, trebuie...
Varza nu e ferita de daunatori, desi pare o planta leguminoasa rezistenta la mediul extern. Musca verzei,...
Salatele de verdeturi sau de verziciuni, asa cum le mai numim noi, romanii, reprezinta bombe de vitamine...