Ingrediente:
- 7- 8 morcovi mari(circa 1,5 kg);
- 1 praz mediu;
- 3 linguri de unt;
- o legatura de patrunjel;
- sare, dupa gust;
- piper, dupa gust.
Mod de preparare:
- pune un vas cu apa si sare la fiert;
- adauga morcovii si lasa-i la fiert pana se inmoaie bine;
- scurge morcovii si pune-i deoparte pentru cateva minute(pana se usuca apa de pe ei);
- toaca prazul;
- topeste untul intr-un vas(foc mediu);
- adauga peste untul topit prazul;
- adauga peste amestec sare si piper si mai lasa-l la foc pentru 2 minute sa se inmoaie prazul;
- opreste focul;
- toaca morcovii si adauga-i peste amestec;
- amesteca totul bine;
- pune smantana si cu ajutorul unui zdrobitor de cartofi sau cu o furculita paseaza morcovii si prazul.
- adauga patrunjelul si mai pune sare si piper, daca crezi ca e necesar;
Spor la treaba si pofta buna!