Cum sa faci piure cu morcov, praz si patrunjel

Cum sa faci piure cu morcov, praz si patrunjel

Vrei o garnitura gustoasa, usor de preparat si cu o culoare atragatoare? Iti recomandam piureul de morcovi cu praz si cu patrunjel. 

Ingrediente:

- 7- 8 morcovi mari(circa 1,5 kg);

- 1 praz mediu;

- 3 linguri de unt;

- o legatura de patrunjel;

- sare, dupa gust;

- piper, dupa gust.

Mod de preparare:

- pune un vas cu apa si sare la fiert;

- adauga morcovii si lasa-i la fiert pana se inmoaie bine;

- scurge morcovii si pune-i deoparte pentru cateva minute(pana se usuca apa de pe ei);

- toaca prazul;

- topeste untul intr-un vas(foc mediu);

- adauga peste untul topit prazul;

- adauga peste amestec sare si piper si mai lasa-l la foc pentru 2 minute sa se inmoaie prazul;

- opreste focul;

- toaca morcovii si adauga-i peste amestec;

- amesteca totul bine;

- pune smantana si cu ajutorul unui zdrobitor de cartofi sau cu o furculita paseaza morcovii si prazul.

- adauga patrunjelul si mai pune sare si piper, daca crezi ca e necesar;

Spor la treaba si pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Salaul cu legume este foarte gustos, usor de facut si foarte potrivit in aceasta perioada, cand legumele...
Pentru un piure de legume consistent, o combinatie favorabila este conopida cu cartofi. Acest piure constituie o...
Asemeni napilor si din telina se prepara piure in combinatie cu cartofi. Ingrediente: - 6 teline, -...