Crap umplut cu ciuperci

Crap umplut cu ciuperci

Pentru reteta de crap umplut cu ciuperci sau alte ingrediente (orez, diverse legume) se alege un peste proaspat, suficient de mare incat sa nu indesati in interiorul lui umplutura.

Ingrediente:

-1 crap de 2 kg

- 2-3 cepe

- 2 felii de paine

- 150 g ciuperci, 1 ou

- pesmet

- 1 ou

- 3 linguri de unt

- un pahar vin

- sare, piper

- patrunjel verde.

Mod de preparare:

1

Se curata crapul si se sareaza.

2

Se prepara umplutura dintr-o ceapa taiata fin si inabusita usor in tigaie, miez de franzela muiat in lapte sau apa si stors, piper, patrunjel verde, usturoi tocat, putin pesmet si cateva ciuperci feliate calite in putin unt.

3

Aceasta combinatie se amesteca cu galbenusul.

4

Se umple pestele, se coase si se asaza in tava cu unt, putina sare, apa si vin.

5

Se rumeneste la cuptor, iar din cand in cand se unge pestele cu zeama din tava.

6

Se tine aproximativ o ora la foc potrivit.

7

Se serveste cu un sos de unt.

Etichete: crap, ciuperci, reteta

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O reteta traditionala din Delta Dunarii ce se preteaza cu mamaliga este crapul la cuptor pe varza. ...
Crapul poate fi umplut cu ciuperci, cu diverse legume, cu orez, cu ficatei si chiar cu nuci! ...
O reteta clasica pur romaneasca, delicioasa, dar simplu de preparat este plachia de crap. Aceasta reteta are...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare