Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Crapul poate fi umplut cu ciuperci, cu diverse legume, cu orez, cu ficatei si chiar cu nuci!
Crapul poate fi umplut cu ciuperci, cu diverse legume, cu orez, cu ficatei si chiar cu nuci!
Indiferent de combinatia aleasa, atata timp cat urmati etapele prepararii pestelui, reteta dumneavoastra va fi un succes total.
Noi va propunem o retea simplu de realizat din crap cu orez. Pentru aceasta reteta este necesar sa folositi un peste mai mare, de aproximativ 2 kg sau doi pesti mai mici de un kilogram, pentru ca umplutura sa nu fie indesata in interiorul pestelui.
Ingrediente:
- 1 crap de 2 kg sau 2 pesti de 1 kg fiecare
- 2 cepe mijlocii
- ½ ceasca de orez
- 25 g stafide
- 1 lingura de vin
- 2 linguri de ulei
- condimente: sare, piper.
Mod de preparare:
Se curata pestele si se sareaza.
Se prajesc in ulei cepele taiate marunt, cu o ½ ceasca de orez spalat si ales.
Se adauga cate putina apa, pana ce incepe orezul sa fiarba.
Se pune sare, piper, stafidele spalate si alese si se amesteca totul bine cu o lingura de vin alb.
Se umple crapul pe la burta, nu prea plin, deoarece orezul se mai umfla la foc.
Se coase, ca sa nu curga umplutura.
Se asaza intr-o cratita lunga, cu putina apa cu sare si doua linguri de ulei.
Se unge si deasupra cu ulei si se da la cuptor.
Se tine la foc potrivit, cam o ora. Din cand in cand se mai unge cu sosul din cratita.
Inainte de a servi crapul cu orez, se scot atele.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.