Nisetru la gratar

Nisetru la gratar

Nisetrul face parte din familia sturionilor alaturi de cega si se prepara in mod asemanatos ca si aceasta: sub forma de rasol, la gratar sau la cuptor.

Pentru reteta de nisetru la gratar se folosesc aceleasi ingrediente ca si pentru cega la gratar.

Ingrediente:

- 2 kg nisetru,

- 2 linguri de ulei,

- sare,

- lamaie.

Garnitura: cartofi natur cu patrunjel.

Mod de preparare:

1

Nisetrul se curata de intestine si se spala bine cu apa rece.

2

Ca sa i se indeparteze solzii mai usor, bucatile de peste se oparesc cu apa clocotita, apoi se rad solzii cu un cutit pana ramane pielea neteda.

3

Nisetrul se taie rondele, se unge cu ulei si se sareaza.

4

Se lasa in repaus o jumatate de ora.

5

Se incinge bine un gratar si se frige pestele pe ambele parti.

Bucatile de peste se servesc fierbinti cu o feliuta subtire de lamaie asezata pe fiecare bucata de nisetru si cu cartofi natur si patrunjel.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Nisetrul este un peste migrator din familia sturionilor care traieste inclusiv la noi in tara, in Dunare...
Peste de apa dulce, linul poate fi intalnit pe fundul apelor cu un curs domol. La noi...
Nisetrul pane inseamna peste taiat in felii si dat prin faina, ou si pesmet inainte de a...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare