Osso Buco. Ingrediente:
- 2 kilograme de rasol de vita;
- 300 grame de morcov;
- 3 tulpini de telina;
- 500 mililitri de rosii tocate;
- 400 grame de ceapa;
- 800 mililitri de supa de vita;
- 200 mililitri de vin sec alb;
- 3 linguri de ulei de masline;
- 30 grame de unt;
- 2 linguri de faina;
- 2 foi de dafin;
- 5 catei de usturoi;
- 2 fire de rozmarin;
- un sfert de lingurita de nucsoara;
- 5 boabe de ienibahar;
- 10 boabe de piper negru;
- o lingurita si jumatate de piper negru macinat;
- 3 lingurite de sare.
Osso Buco. Mod de preparare:
- leaga strans feliile de rasol, de jur imprejur, cu sfoara de bucatarie;
- da cu sare, piper negru si faina rasolul pe ambele parti.
- incinge tigaia cu ulei de masline;
- da feliile de osso buco prin faina;
- rumeneste fiecare felie de osso buco la foc mare, pe ambele parti, cate 3 minute;
- scoate bucatile pe o farfurie;
- adauga, in aceeasi tigaie, unt si topeste-l;
- adauga ceapa taiata bucati mici si prajeste-o 4-5 minute la foc mediu.
- adauga usturoiul, morcovul si telina taiate cuburi. Gateste legumele la foc mediu pentru 3 minute, in timp ce amesteci continuu.
- toarna vin peste legume, inabusindu-le la foc mediu, 3 minute;
- adauga piureul de rosii, supa de vita, nucsoara, sarea, piperul negru, foile de dafin, firele de rozmarin,
- amesteca, aducand sosul in punctul de fierbere.
- pune rasolul intr-o cratita, toarna sosul, adauga boabele de ienibahar, boabele de piper negru, apoi pune capacul si gateste amestecul pentru 120 minute in cuptorul preincalzit pana la 180 grade.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Afla ce ierburi italiene imbunatatesc gustul preparatelor culinare