In categoria preparatelor sanatoase si usor de preparat poate fi inclus si nisetrul rasol.
Ingrediente:
- 1,5 kg nisetru,
- 1 ceapa,
- 1 morcov,
- 1 patrunjel,
- o frunza de dafin,
- 6 cartofi, sare.
Mod de preparare:
Mai intai se curata pestele si se opareste cu apa clocotita pentru a indeparta mai usor solzii. Acestia se rad cu un cutit pana ramane pielea neteda.
Se sareaza si se lasa sa stea jumatate de ora.
Bucatile de nisetru se pun la fiert in apa cu sare, ceapa, zarzavat de supa si frunza de dafin.
Cand zarzavatul este fiert, se pune nisetrul si cartofii curatati.
Se lasa sa fiarba jumatate de ora, la foc mic. Se tine sa se raceasca in apa lui.
Pestele se taie mult mai usor felii, cand este rece.
Se aseaza pe farfurie, cu cartofii fierti imprejur si frunza de salata verde, felii de rosii sau ridichi de luna.
Se serveste cu sos de maioneza.