Nisetru rasol

Nisetru rasol

Una dintre cele mai sanatoase retete preparate la foc sunt cele pe baza de peste asezonat cu legume fierte.

In categoria preparatelor sanatoase si usor de preparat poate fi inclus si nisetrul rasol.

Ingrediente:

- 1,5 kg nisetru,

- 1 ceapa,

- 1 morcov,

- 1 patrunjel,

- o frunza de dafin,

- 6 cartofi, sare.

Mod de preparare:

1

Mai intai se curata pestele si se opareste cu apa clocotita pentru a indeparta mai usor solzii. Acestia se rad cu un cutit pana ramane pielea neteda.

2

Se sareaza si se lasa sa stea jumatate de ora.

3

Bucatile de nisetru se pun la fiert in apa cu sare, ceapa, zarzavat de supa si frunza de dafin.

4

Cand zarzavatul este fiert, se pune nisetrul si cartofii curatati.

5

Se lasa sa fiarba jumatate de ora, la foc mic. Se tine sa se raceasca in apa lui.

6

Pestele se taie mult mai usor felii, cand este rece.

7

Se aseaza pe farfurie, cu cartofii fierti imprejur si frunza de salata verde, felii de rosii sau ridichi de luna.

Se serveste cu sos de maioneza.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Nisetrul pane inseamna peste taiat in felii si dat prin faina, ou si pesmet inainte de a...
Nisetrul este un peste migrator din familia sturionilor care traieste inclusiv la noi in tara, in Dunare...
Nisetrul face parte din familia sturionilor alaturi de cega si se prepara in mod asemanatos ca si...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare