Pastravi rasol

Pastravi rasol

Pastravii sunt pesti de apa dulce pe care ii poti gasi cu usurinta in stare proaspata la hipermarket.

Acesti pesti cu gust dulceag si fara prea multe oase este delicios atat fiert sub forma de rasol cu legume, cat si prajit.

Noi va propunem pastravi rasol cu zarzavat si condimente.

Ingrediente:

- pastravi cam 1,5 kg,

- ceapa,

- zarzavat de supa,

- 1 paharel de otet,

- 2 l apa,

- 1 frunza de dafin,

- sare, 5 boabe piper.

Mod de preparare:

1

Se curata pestele de solzi si se scoate cu grija osul amar de la cap, care amareste pestele la fiert.

2

Se curata inauntru si se spala.

3

In vasul special de fiert pestele, se fierb un morcov taiat felii, o ceapa, o radacina subtire de patrunjel, cateva felii de cartofi, o frunza de dafin, sare si cateva boabe de piper.

4

Pestele capata un gust deosebit daca se adauga la fiert otet sau vin alb. Inainte de a pune pestele la fiert, se opareste cu 4 - 5 linguri de otet, ca sa pastreze culoarea albastruie a pielitei.

5

Acest otet se poate adauga apoi la fiert.

6

Dupa ce a fiert zarzavatul, se trage cratita la o parte, se asaza pestele pe gratarul vasului si se lasa in apa.

7

In momentul cand se pune pestele la fiert, apa nu trebuie sa mai fiarba, deoarece daca pestele este cuprins brusc de o caldura prea mare, pielea se strange si carnea se desface.

8

Numai atunci cand exista o indoiala asupra  prospetimei pestelui, acesta se pune la fiert direct in apa clocotita. Timpul cat se tine pestele la fiert depinde de marimea lui.

9

Se cunoaste daca este gata atunci cand, tragand de o aripioara, se desprinde usor.

10

Pestele rasol servit rece se lasa sa se raceasca in apa.

11

Se scoate apoi cu gratarul, se asaza cu grija pe o farfurie lunga, ca sa nu se sfarame, si se garniseste imprejur cu zarzavatul fiert si cu frunze verzi de patrunjel sau cu felii de lamaie.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Unii spun despre pastrav ca nu are un gust deosebit, dar preparat la gratar este imposibil sa...
Pastravii prajiti au gust dulceag si se mananca fara dificultate daca inlaturati sira deoarece au putine oase. ...
Acizii grasi omega-3 aduc foarte multe beneficii in organism. Acestia reduc riscul de boli precum: infarct, diabet...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare