Plachie de crap

Plachie de crap

O reteta clasica pur romaneasca, delicioasa, dar simplu de preparat este plachia de crap.

Aceasta reteta are la baza peste, ceapa, rosii, preparatul fiind asezonat cu cateva arome care sa ii desavarseasca gustul.

Despre plachia de crap, Radu Anton Roman spunea ca « e lucratura de targ valahicesc »

Ca sa iti iasa ca la carte, pentru aceasta reteta marinareasca trebuie sa alegi un crap proaspat, cu ochi limpezi si gura deschisa, carnea ferma si branhiile rosii, semne ca pestele a fost pescuit recent.

Ingrediente:

- 1 crap de 1 kg

- 3 linguri de ulei

- 3 cepe mijlocii

- 1 pahar de vin rosu

- 1 lingura de bulion

- 6 felii de lamaie

- 2 foi de dafin

-condimente : 5 boabe de piper, sare.

Mod de preparare :

1

Se curata pestele dupa ce a fost cantarit si spalat.

2

Se taie in bucati de marime potrivita si se sareaza.

3

Se pune uleiul sa se infierbante.

4

Se usuca pestele cu o carpa, se da prin faina si se prajeste pe ambele parti in uleiul fierbinte.

5

Se prajesc in ulei cepele taiate felii.

6

Se sting cu vinul rosu, la care se adauga bulionul, lamaia, foile de dafin si piperul.

7

Se pun atat pestele, cat si uleiul in care a fost prajit, trecut printr-o sita.

8

Se da la cuptor sa fiarba inabusit, pana scade cat trebuie.

9

Se serveste rece. Plachia se poate pregati si cu pestele neprajit.

Etichete: crap, plachie, reteta, peste

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Crapul poate fi umplut cu ciuperci, cu diverse legume, cu orez, cu ficatei si chiar cu nuci! ...
Una dintre cele mai savuroase si sanatoase retete romanesti este saramura de crap. Pentru ca aceasta reteta...
O reteta traditionala din Delta Dunarii ce se preteaza cu mamaliga este crapul la cuptor pe varza. ...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare