Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Scrumbia este un peste pelagic care traieste in bancuri in mare, in apropiere de tarmuri. Fiind pesti grasi de talie mica, ei se pot folosi conservati in ulei sau se pot afuma.
Scrumbia este un peste pelagic care traieste in bancuri in mare, in apropiere de tarmuri. Fiind pesti grasi de talie mica, ei se pot folosi conservati in ulei sau se pot afuma.
Apreciate pentru gustul lor deosebit, scrumbiile se fierb cu legume, exact in acelasi mod ca si pastravii rasol.
Ingrediente pentru scrumbiile rasol:
- scrumbii cam 1,5 kg,
- ceapa, zarzavat de supa,
- un paharel de otet,
- 2 l apa,
- o frunza de dafin,
- condimente: sare, 5 boabe piper.
Mod de preparare:
Se curata inauntru si se spala. In vasul special de fiert pestele, se fierb legumele. Taiati un morcov felii, o ceapa, o radacina subtire de patrunjel, cateva felii de cartofi, o frunza de dafin, sare si cateva boabe de piper.
Pestele capata un gust deosebit daca se adauga la fiert otet sau vin alb.
Inainte de a pune pestele la fiert, se opareste cu 4 - 5 linguri de otet, ca sa pastreze culoarea albastruie a pielitei.
Acest otet se poate adauga apoi la fiert. Dupa ce a fiert zarzavatul, se trage cratita la o parte, se asaza pestele pe gratarul vasului si se lasa in apa.
In momentul cand se pune pestele la fiert, apa nu trebuie sa mai fiarba, deoarece daca pestele este cuprins brusc de o caldura prea mare, pielea se strange si carnea se desface. Numai atunci cand exista o indoiala asupra prospetimei pestelui, acesta se pune la fiert direct in apa clocotita.
Timpul cat se tine pestele la fiert depinde de marimea lui. Se cunoaste daca este gata atunci cand, tragand de o aripioara, se desprinde usor.
Mod de preparare:
Pestele rasol servit rece se lasa sa se raceasca in apa. Se taie felii, se orneaza cu patrunjel verde tocat si se pun de jur impreujur pestelui legume.
Optional scrumbiile rasol se servesc cu sos de maioneza si un pahar de Feteasca alba.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.