Cum sa faci biban la cuptor cu lamaie si cartofi

Cum sa faci biban la cuptor cu lamaie si cartofi

Amatorii de preparate din peste sa fie pe receptie. Astazi, le prezentam o reteta pe care nu au voie sa o rateze: biban la cuptor cu lamaie si cartofi. Prepararea nu va dura mai mult de o ora.

Ingrediente pentru 2 portii:

- 100 ml de vin alb;

- 4 bibani de mare;

- 4 cartofi;

- 2 lamai;

- 100 ml de ulei;

- 4 lingurite de unt;

- sare;

- piper.

Mod de preparare:

- curata si spala bibanii.

- unge pestele cu ulei si presara-l cu sare si piper.

- in interiorul fiecarui peste pune cate o lingurita de unt.

- presara piper si in interior.

- pune bibanii in tava, adauga cartofii taiati cuburi si o lamaie taiata rondele.

- stropeste amestecul cu vin alb.

- baga amestecul la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora(fom moderat).

- serveste bibanii stropiti cu suc de lamaie.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa prepari pestele. Aceasta reteta evreiasca e minunata

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti place pestele, dar te-ai saturat sa il prepari prajit sau fiert? Ti-am pregatit, azi, o reteta...
Bibanul este un peste rapitor de apa dulce, care poate fi pescuit tot timpul anului. Din acest...
Lamaia este cunoscuta pentru bogatia de vitamina C, insa contine si alte substante nutritive excelente pentru organism!...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare