Cum sa marinezi crap argintiu

Cum sa marinezi crap argintiu

Iti place pestele, in special crapul? Daca da, azi avem o reteta minunata pentru tine! Este vorba despre crap argintiu marinat. Ia o foaie si un pix si noteaza. Reteta asta merita toata atentia ta.

Crap argintiu marinat. Ingrediente:

- un crap argintiu. Noi am stabilit o reteta pentru un crap marisor, de circa 4 kilograme;

- 5/6 cepe;

- sare, dupa gust;

- o lingurita de zahar;

- 200 militri de otet de 9 %;

- 100 mililitri de apa;

- 3/4 frunze de dafin;

- boabe de ienibahar;

- ienibahar macinat, dupa gust;

- ulei vegetal de floarea-soarelui.

Crap argintiu marinat. Mod de preparare:

- curata si eviscereaza pestele;

- taie crapul in bucatele cu llatimea de 2 cm;

- indeparteaza osul gros;

- muta pestele intr-un castron si asezoneaza-l cu sare dupa gust;

- acopera pestele cu o folie alimentara si lasa-l la sarat minimum 4 ore(recomandam sa-l lasi peste noapte);

- taie cepele in forma de jumatati de rondele;

- muta ceapa intr-un bol si amesteca-le cu otetul, apa, zaharul si ienibaharul macinat;

- scoate pestele din frigider si combina-l cu ceapa, in straturi;

- stropeste fiecare strat de ceapa cu un pic de ulei vegetal. Adauga cateva frunze de dafin si boabe de ienibahar deasupra;

- toarna marinada cu otet de la ceapa peste(daca ti-a mai ramas);

- pune o farfurie cu o greutate peste crap;

- introdu farfuria cu pestele la frigider pentru 24 ore;

- scoate pestele si consuma-l cu pofta alaturi de cei dragi!

Citeste si: Cum se gateste rasolul de crap

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti pasionat de pescuit, dar nu ai foarte multa experienta? Te ajutam, astazi, cu un sfat util:...
Esti pasionat de pescuit, dar nu stii foarte multe despre acest hobby? Ai auzit despre pescuitul la...
Crapul este unul dintre cei mai folositi pesti in bucataria romaneasca! Iti prezentam 5 retete diferite in...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare