Cum sa obtii calamari murati. Ingrediente:
- 500 grame de calaamri(curatati si feliati in inele sau bucati mici);
- 200 mililitri de otet de vin alb;
- 300 mililitri de apa;
- o lingura de sare;
- o lingurita de zahar;
- 50 mililitri de u lei de masline;
- 3-4 catei de usturoi feliati subtire;
- 2 frunze de dafin;
- o lingurita de piper negru boabe;
- un ardei iute;
- patrunjel/coriandru verde tocat marunt.
Cum sa obtii calamari murati. Mod de preparare. Pregatirea calamariilor:
- curata calamarii (indeparteaza capul, pielea si interiorul);
- spala calamarii din belsug in apa rece si feliaza-i dupa preferinta;
- fierbe calamarii in apa clocotita cu putina sare timp de 2-3 minute, doar pana devin opaci.
- scurge calamarii si lasa-i sa se raceasca.
Cum sa obtii calamari murati. Mod de preparare. Pregatirea saramurii:
- adauga otetul, apa, sarea, zaharul, boabele de piper si frunzele de dafin intr-o cratita;
- adu amestecul in punctul de fierbere, apoi lasa-l sa se raceasca complet.
Cum sa obtii calamari murati. Marinarea:
- pune calamarii raciti intr-un borcan sterilizat;
- adauga feliile de usturoi, ardeiul iute si ierburile proaspete;
- toarna saramura racita peste calamari, asigurandu-te ca sunt complet acoperiti;
- adauga uleiul de masline deasupra pentru a crea un strat protector.
Cum sa depozitezi calamarii murati. Pune borcanului un capac ermetic si lasa-l la frigider pentru cel putin 24 de ore (ideal ar fi 48 de ore) pentru ca aromele sa se intensifice.
Cum sa consumi calamarii murati. Sunt ideali ca aperitiv, serviti cu paine prajita sau biscuiti sarati. Poti adauga cateva felii intr-o salata verde sau intr-un platou cu fructe de mare.
Citeste si: Cum sa faci PASTE cu CALAMARI