Calamarii sunt fructe de mare foarte gustoase care au ajuns sa fie foarte apreciate si la noi chiar daca sunt intalniti cu predilectie in bucataria asiatica si cea greceasca. Iata o modalitate de a gati calamarii, care te va face sa iubesti acest fel de mancare.
Ingrediente:
- 1 kg de calamari
- 1 lingurita de sare
- ½ lingurita de piper alb
- 1 ceasca de amidon de porumb
- 1 ou cu putina apa
- 1 lingura de ceapa pudra
- 1 lingurita de pudra de usturoi
- patrunjel
- ulei de gatit
Mod de preparare:
1
Se amesteca ceapa cu usturoiul pudra si cu amidonul.
2
Se curata si se spala calamarii. Aveti grija sa scoateti cerneala si toate organele interne dupa care se taie rondele (se dau la o parte tentaculele).
3
Se dau prin oul cu apa toate rondelele dupa care se ruleaza prin mixtul de amidon si condimente.
4
Dupa ce sunt rulate prin amidon se dau la prajit intr-o tigaie, pana se rumenesc.
5
Se pot manca cu diferite sosuri (ex. cu tzatziki precum grecii).