Cum se gatesc calamarii

Cum se gatesc calamarii

Calamarii sunt fructe de mare foarte gustoase care au ajuns sa fie foarte apreciate si la noi chiar daca sunt intalniti cu predilectie in bucataria asiatica si cea greceasca. Iata o modalitate de a gati calamarii, care te va face sa iubesti acest fel de mancare.

Ingrediente:
-    1 kg de calamari
-    1 lingurita de sare
-    ½ lingurita de piper alb
-    1 ceasca de amidon de porumb
-    1 ou cu putina apa
-    1 lingura de ceapa pudra
-    1 lingurita de pudra de usturoi
-    patrunjel
-    ulei de gatit

Mod de preparare:

1

Se amesteca ceapa cu usturoiul pudra si cu amidonul.

2

Se curata si se spala calamarii. Aveti grija sa scoateti cerneala si toate organele interne dupa care se taie rondele (se dau la o parte tentaculele).

3

Se dau prin oul cu apa toate rondelele dupa care se ruleaza prin mixtul de amidon si condimente.

4

Dupa ce sunt rulate prin amidon se dau la prajit intr-o tigaie, pana se rumenesc.

5

Se pot manca cu diferite sosuri (ex. cu tzatziki precum grecii).

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ti-am pregatit azi o reteta cu iz mediteranean: calamari murati. O delicatesa care nu iti va da...
Calamarii sunt foarte gustosi, mai ales, in combinatie cu pastele. Daca vrei o mancare foarte potrivita pentru...
Broccoli este una dintre legumele cele mai sanatoase pentru organsimul uman, acesta fiind indicat de medici pentru...