Cum sa prepari ceviche de rechin

Cum sa prepari ceviche de rechin

Rechinul este o delicatesa in multe zone ale lumii. Se gateste in multe moduri(fript, prajit, ceviche etc). Foarte important de stiut este faptul ca rechinul trebuie bine curatat si tinut in lapte cateva ore inainte de a fi preparat. Azi ne vom opri asupra unei retete de ceviche de rechin.

Ceviche de rechin. Ingrediente pentru patru portii:

- un kilogram de rechin;

- 120 ml de suc de lamaie;

- 120 ml suc de lime;

- 75 g de ceapa rosie taiata cubulete;

- 200 g de rosii maruntite;

- un ardei iute rosu tocat;

- 2 lingurite (cam 11 grame) de sare;

- o lingurita (1 gram) de oregano;

- o lingurita (1,8 grame) de piper cayenne;

- sare, dupa gust;

- piper, dupa gust;

- avocado;

- tortilla.

Ceviche de rechin. Mod de preparare:

- cumpara carne de cea mai buna calitate. Carnea de rechin tinde sa se altereze rapid, mai ales daca nu e manipulata corespunzator. Alege rechin cu carne umeda, semitransparenta. Nu cumpara decat din piete de peste cunoscute si din hipermarketuri!

- inmoaie carnea in lapte timp de 4 ore. Pune rechinul intr0-un vas incapator si scufunda-l in lapte. Introdu vasul la frigider si lasa-l 4 ore. Acest proces va elimina mirosul specific al rechinului( de amoniac) si aroma de vanat specifica adesea capturilor proaspete. In cazul in care cumperi rechinul dintr-o sursa de calitate, e foarte posibil ca acesta sa fi fost deja tratat. Daca rechinul abia a fost prins, trebuie inmuiat in lapte imediat dupa ce este curatat, altfel carnea poate deveni necomestabila. Poti folosi orice tip de lapte;

- elimina pielea si carnea inchisa la culoare. Carnea mai inchisa la culoare se afla in zonele din jurul pielii, acolo unde se afla multe vase de sange. Aceasta carne are un gust puternic, neplacut. Cele mai multe retete nu necesita piele de rechin, asa ca o poti indeparta inainte sau dupa gatire;

- taie peste in bucatele/cubulete de circa 1,3 cm. Nu trebuie sa masori bucatelele. Feliaza-le din ochi. Mici si subtiri sa fie!

- prepara sosul din sucul de lamaie, cel de lime si celelalte condimente. Adauga ceapa si rosiile si amesteca. Fa amestecul intr- un vas de sticla/ceramica. Poti adauga si alte condimente dupa bunul plac. De exemplu, poti adauga coriandru. Daca nu iti place mancarea picanta sau nu ai voie picant, renunta la ardei ;

- introdu cubuletele de rechin in sos. Prin prepararea ceviche rechinul este marinat in sucul respectiv fara sa mai fie necesara tratarea termica. Asadar, alege aceasta reteta doar daca iti place carnea in stare cruda!

- acopera vasul cu folie de plastic/aluminiu. Incearca sa acoperi cat mai bine pentru ca rechinul sa-si pastreze aroma. Asigura-te ca sucurile acopera rechinul peste tot;

- marineaza peste circa 4 ore, amestecand din cand in cand(la fiecare ora);

- daca pestele se albeste, inseamna ca marinarea e gata, deci nu trebuie sa mai astepti 4 ore!

- scoate rechinul din sos si serveste-l cu tortilla si alte topping-uri. Poti incalzi tortilla pentru a prepara un tacos cu ceviche. Alte optiuni de servire ar fi cu coriandru tocat si avocado proaspat. Nu uita sa asezonezi carnea cu sare si piper dupa gust.

- pastreaza resturile la frigider pentru o zi. Clateste carnea pentru a opri procesul de marinare. Muta pestele ramas in pungi cu fermoar si da-le la frigider;

- ceviche nu rezista mai mult de 3 zile. Daca incpee sa isi schimbe aspectul si simti miros de ranced, arunca preparatul;

- te sfatuim sa nu congelezi ceviche-ul de rechin. Aceasta carne tinde sa-si piarda textura, desi va fi in continuare comestibila.

Citeste si: Cum sa faci rechin la gratar

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Rechinul este o delicatesa in multe zone ale lumii. Se gateste in multe moduri(fript, prajit, ceviche etc)....
Rechinii agresivi nu traiesc in Marea Neagra, deci nu reprezinta un pericol pe teritoriul tarii noastre! Cu...
Speram ca nu vei intalni niciodata un leu infometat, un rinocer nervos sau un crocodil in timp...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare