Cum sa prepari rondele de SOMON cu sos de PIPER VERDE

Cum sa prepari rondele de SOMON cu sos de PIPER VERDE

Daca te delectezi macar din cand in cand cu somon, nu trebuie sa ratezi aceasta reteta! Vei prepara mancarea rapid si vei avea parte de un gust pe care il vei tine minte; singur sau alaturi de cei dragi!

Iti prezentam, astazi, o reteta de somon: rondele de somon cu piper verde.

Ingrediente pentru patru persoane:

- 4 rondele de somon proaspat;

- ulei de masline;

- amestec de condimente pentru peste;

Ingrediente sos:

- 4/5 linguri de piper verde;

- 400 ml smantana pentru gatit;

- 4/5 lingurite de amidon;

- zeama de lamaie;

- sare si piper.

Mod de preparare:

- hidrateaza piperul in apa rece, cu o ora inainte de a pregati preparatul. Tot atunci, spala somonul, usuca-l, condimenteza-l si baga-l la frigider;

- apoi, aseaza rondelele intr-un vas termorezistent, stropeste cu putin ulei de masline, acopera vasul cu un capac sau cu o  folie si da la cuptorul preincalzit (175 grade) pentru aproximativ 20-25 minute;

- in acest timp pregateste sosul. Pune pe foc 300 ml din smantana pentru gatit, iar in restul (100 ml) dizolva amidonul;

- scurge boabele de piper verde si adauga-le in vasul de pe foc, lasand sa fiarba cateva minute;

- adauga, apoi, amestecul de smantana cu amidon si amesteca, fara oprire, pana se ingroasa;

- adauga zeama de lamaie si condimenteaza cu sare si piper;

- dupa cele 20-25 minute, indeparteaza capacul (folia) de pe vasul cu peste si mai lasa-l 10-15 minute de data aceasta la temperatura maxima pentru a prinde o crusta frumoasa si crocanta.

Spor la gatit si pofta buna!

Citeste si:  Cum sa prepari COD la CUPTOR

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar,...
Iti place somonul? Daca da, azi ti-am pregatit o reteta speciala pe baza de somon. Ingrediente precum...
Marinarea ii sporeste considerabil aroma somonului, pastrandu-i, in egala masura, gustul unic. Spre deosebire de carnea rosie,...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare