Ingrediente:
- orez pentru sushi;
- un file de somon proaspat;
- wasabi;
- o ceasca de apa;
Mod de preparare:
1. Taie somonul in felii subtiri;
2. Gateste orezul de sushi, conform instructiunilor de pe ambalaj. Nu folosi orez normal, pentru ca nu este suficient de gras(lipicios) pentru a face sushi;
3. Formeaza bile de orez. Inmoaie degetele in apa pentru ca orezul sa nu se lipeasca de ele. Scoate din oala orez cam cat 3/4 din suprafata palmei si incepi sa-l framanti si sa-i dai forma: partea de jos trebuie sa fie plata, in timp ce varfurile si partile laterale vor fi rotunjite. Fiecare bila de orez ar trebui sa fie suficient de mare pentru a putea adauga o felie de somon in partea de sus;
4. Adauga Wasabi. Pune putin wasabi pe o parte a feliei de peste. Nu folositi in exces! Este picant! Wasabi se foloseste atat pentru gust cat si pentru faptul ca reprezinta un lipici intre peste si orez;
5. Asambleaza nigiri. Lipeste felia de somon( cu partea pe care ai pus wasabi) de forma de orez. Apasa cele doua componente pana obtii o forma rotunjita. Tine orezul intr-o mana si cu cealalta apasa somonul.
Gata! Ai gatit Nigiri Somon! Acest preparat simbolizeaza pacea si armonia. Adesea, e servit cu alte tipuri de sushi, dar poate fi consumat si ca aperitiv sau ca garnitura la felul doi.