Retete pentru Revelion: Macrou marinat

Retete pentru Revelion: Macrou marinat

Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar, e plina de bucate traditionale, insa nu lipsesc nici preparatele speciale, care creeaza mereu o imagine aparte. Din aceasta ultima categorie, iti prezentam astazi o reteta de macrou marinat in propria bucatarie. Dupa preparare, pestele poate fi consumat simplu sau in diverse salate calde/reci. Enjoy!

Macrou marinat. Ingrediente:

- o jumatate de kilogram de macrou eviscerat(2 pesti );

- un litru de apa fiarta;

- 2 linguri de otet;

- 4 linguri de sare(5 linguri, daca preferi pestele mai sarat);

- o lingura de zahar;

- 5 frunze de dafin;

- o lingura de coriandru;

- o lingura de boabe de piper negru;

Macrou marinat. Mod de preparare:

- toarna apa fiarta, sarea si zaharul intr-un castron suficient de mare;

- adauga deasupra boabele de coriandru, boabele de piper, otetul si frunzele de dafin;

- amesteca pana se dizolva sarea si zaharul;

- lasa apa sa se raceasca;

- pune macroul eviscerat si spalat intr-un borcan/alt recipient potrivit;

- toarna deasupra marinada cat sa astupi pestele;

- pune capac/folie alimentara borcanului si lasa macroul la marinat pentru 5 zile;

- spala pestele inainte de consum.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa prepari macrou la borcan

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar,...
Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar,...
Revelionul vine intotdeauna cu multa mancare, distractie si voie buna! E perioada cand excesele alimentare si nu...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare