Macrou la borcan. Ingrediente pentru doua borcane de 700 mililitri:
- 3 pesti;
- o ceapa;
- 3 foi de dafin;
- 3 boabe de ienibahar;
- 6-7 boabe de piper negru;
- o lingurita de sare neiodata;
- 1,5 litri de apa.
- un sfert de lingurita de sare neiodata in fiecare borcan;
- 2 linguri de ulei rafinat de floarea-soarelui in fiecare borcan.
Macrou la borcan. Mod de preparare:
- curata macrourile. Elimina maruntaiele si pelicula neagra din interior;
- indeparteaza capetele, aripioarele si cozile;
- spala pestii;
- taie macrourile in bucatele;
- spala bine borcanele si sterilizeaza-le(recomandam folosirea bicarbonatului de sodiu);
- aseaza bucatelele de peste in cele doua borcane;
- adauga sarea si uleiul rafinat de floarea-soarelui in borcane;
- intr-o cratita pune capetele de peste, cozile de peste, ceapa taiata in jumatate (cu tot cu coaja), sarea, boabele de piper negru si ienibahar, foile de dafin si apa;
- fierbe amestecul pentru trei sferturi de ceas, la foc mic, din momentul in care a dat in clocot;
- lasa amestecul(va fi ca o supa) la racit;
- strecoara amestecul printr-un tifon(se va limpezi);
- toarna supa in borcane pana le umpli;
- pune capace sterilizate borcanelor si inchide-le ermetic;
- tapeteaza o cratita inalta cu o carpa curata, apoi pune cele doua borcane in cratita;
- toarna apa calda in cratita, astfel incat sa acoperi trei sferturi din inaltimea borcanelor cu ea;
- fierbe borcanele timp de 5 ore din momentul clocotirii apei, pe foc mic, cu capac pe cratita;
- scoate borcanele cu grija sin apa si acopera-le cu o haina groasa/patura;
- lasa conservele sa se raceasca la temepratura camerei;
- muta macroul la borcan in frigider sau in beci/pivnita.
Citeste si: Cum sa preprari macrou la gratar