Cum sa comunici intr-o relatie?

Cum sa comunici intr-o relatie?

Comunicarea e fundamentala in orice relatie.

Este si cel mai intalnit motiv pentru care se despart cuplurile. Totusi, comunicarea e un aspect dificil care necesita multa munca pentru a fi eficient.

Urmeaza acesti pasi pentru a putea comunica intr-o relatie.

- Cunoaste felul de comunicare al tau si al partenerului tau. Indiferent de ce ai auzit, vorbirea e doar o forma minora de comunicare. Atingerile, expresiile si reactiile in limbajul corpului pe care tu si partenerul tau le impartiti, sunt parti integrante, deseori omise atunci cand oamenii incearca sa-si imbunatateasca felul de a comunica in relatie. Spre exemplu, te feresti cand esti nelinistit datorita a ceea ce urmeaza sa-i spui prietenei tale? Esti o femeie care se joaca cu parul cand vrea sa flirteze sau sa se faca comoda? Incepe prin a observa felul in care tu si partenerul tau comunicati.

- Alege timpul potrivit pentru a comunica. Prietena sau sotia care incearca sa vorbeasca cu barbatul in timp ce acesta se uita la un joc, e un cliseu din anumite motive. Considera acest lucru un avertisment. Alege timpul potrivit pentru a comunica ceva, dar nu cand unul dintre parteneri lucreaza, se uita la sport sau citeste o carte, vizioneaza un film sau e implicat intr-un hobby. Acest lucru e necesar daca planuiesti sa ai o conversatie serioasa.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice relatie trece, la un moment dat, prin momente de cumpana. Acestea sunt provocate, la inceput, de...
Cel mai important lucru intr-o relatie este sinceritatea. Iata cum puteti fi sinceri cu persoana iubita: In...
Ai iesit, de curand, dintr-o relatie toxica? Abia ce ai cunoscut pe cineva si simti, din nou,...