Cum sa ai o casnicie sanatoasa. Cercetatorii au descoperit cauza principala a divorturilor

Cum sa ai o casnicie sanatoasa. Cercetatorii au descoperit cauza principala a divorturilor

Divortul a devenit aproape un flagel in societatea moderna. In ultimii ani, rata divortului global a crescut cu 251,8%! De exemplu, o femeie obisnuita din Maldive, statul cu cea mai mare rata de divort, trece prin 3 divorturi inainte de a implini 30 ani! Statisticile sunt alarmante, iar oamenii de stiinta incearca sa inteleaga care e principala cauza a acestor divorturi masive.

Un studiu realizat de Harvard arata cauza principala a divorturilor. Aceasta cercetare complexa a fost facuta pe baza a date ce s-au intins pe 45 ani! Peste 6300 cupluri au fost monitorizate, iar datele au fost puse cap la cap.Dupa observarea datelor, s-a constatat ca, desi cuplurile se cearta si divorteaza din varii motive, rata probabilitatii de a divorta creste cu 30% atunci cand barbatul este somer!

Instabilitatea financiara a barbatului este, asadar, o cauza determinanta in multe divorturi! Nu doar daca esti somer, risti sa iti iNDepartezi partenera, ci si daca muncesti cu jumatate de norma si astfel castigi putin...Studiul mai arata ca despartirile sunt foarte posibile chiar si atunci cand barbatii raman fara loc de munca impotriva vointei lor!

Nu munceste sotia? Nu e bai. Asta nu e cauza de divort! Studiul a mai relevat faptul ca o sotie fara loc de munca nu e motiv de cearta si de separare. Asta nu inseamna ca, in zilele noastre, femeia nu munceste. Din contra, femeia moderna a gasit un echilibru perfect intre serviciu si viata de acasa.

Important:

Citeste si:  Cum sa rezisti in CASNICIE. Vezi care sunt cele 7 etape ale unei relatii

- rezultatele studiului nu se aplica, in mod evident, oricarui cuplu;

- cercetarea nu a avut in vedere cuplurile homosexuale sau cuplurile in care barbatii au ales impreuna cu sotiile sa ramana casnici;

- independenta financiara a femeilor poate fi motiv de divort, dar nu exista inca o dovada valabila pentru a sustine aceasta afirmatie.

Locul de munca stabil, important si pentru persoanele singure in cautare de relatii serioase. Potrivit unui sondaj, independenta financiara este considerata atragatoare, in timp ce persoanele fara succes financiar, care au datorii, nu sunt de dorit in vietile oamenilor singuri. Practic, in acel sondaj, mai multe pesoane(femei si barbati) au primit poze cu figuri de potentiali parteneri/e. Dupa ce au ales pe baza de aspect, li s-au prezentat fisele complete ale celor alesi/e! Femeile cu stare financiara precara au fost alese cu succes de catre barbati. In schimb, viceversa nu a fost valabila. Femeile singure participante la sondaj au respins in proportie de 75% barbatii datornici!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Exista o multime de conceptii gresite despre casatorie! Cum ni se schimba viata? Cum vom depasi conflictele?...
Infidelitatea este una dintre marile probleme ale casniciilor. Conform unui sondaj recent, nu mai putin de 2,2%...
Viata de actor e banoasa si frumoasa, dar are neajunsurile sale! Spre exemplu, casnicia e o mare...