Cum sa fii o FAMILISTA de SUCCES

Cum sa fii o FAMILISTA de SUCCES

Femeia familista sau femeia de casa, asa cum de multe ori este numita in mod eronat, nu trebuie sa se comporte ca si cum a renuntat la sine. A avea o familie inseamna reciprocitate, sentimente impartasite, atributiuni impartite in asa fel incat niciunul dintre membri familiei sa nu se simta lezat sau in inferioritate.

1. Alege-ti calea. De multe ori, femeia casatorita simte ca renunta la propria viata atunci cand nu mai face fata indatoririlor ce i se impun in timp. Daca vrei sa te casatoresti, trebuie sa stii ca nu exista un anumit set de reguli privitoare la o familie. Sigur, exista multe preconceptii legate de celula de baza a societatii, insa asta nu inseamna ca acestea iti arata si calea potrivita. Multe dintre regulile gresite pleaca din atentia exagerata pentru ceea ce spun, ce vor altii. Pentru a fi cu adevarat fericita in sanul unei familii e bine sa faci frecvent ceea ce crezi, nu ceea ce iti transmit terte persoane. Pe scurt, indeplineste-ti indatoririle fara sa depinzi de altii.

Asadar, nu te ghida dupa stereotipuri si asteptari, ci dupa felul in care consideri ca lucrurile merg bine in familia ta.

2. Fii rabdatoare. Indiferent ca esti sau nu casatorita, trebuie sa fii constienta ca traiesti majoritatea timpului alaturi de barbatul ales. Astfel, vor aparea o multitudine de situatii la care nici nu te-ai gandit inainte sa intri intr-o relatie. Fiecare cuplu este diferit si are propria dinamica, asa ca iti va lua timp sa te adaptezi. E clar ca ai nevoie de rabdare si intelegere. Chiar daca anumite momente iti displac sau nu esti de acord cu partenerul, nu te grabi sa spui lucruri pe care mai tarziu sa le regreti si nu lua decizii radicale, pripite. Echilibrul cimenteaza o relatie.

3. Grija pentru copii. Copiii au nevoie de o abordare mai activa. Nu e insa de preferat sa actionezi in forta. Nu tipa la copil. Nu vei reusi decat sa ii alimentezi confuzia. Cea mai buna solutie pentru a face un copil sa inteleaga ce e bine si ce e rau e consistenta. Nu iti schimba deciziile de la un minut la altul, de la o stare la alta. Daca i-ai interzis un anumit lucru, ramai consecventa! Altfel, copilul va crede ca are voie sa faca aproape orice si ca deciziile tale sunt o joaca.

4. Grija pentru cei in varsta. Relatia cu parintii si socri este, de asemenea, una speciala. Daca ai noroc si te intelegi perfect cu mama soacra, esti o fericita. Daca faci parte din majoritate, atunci contrastul dintre generatii, caracterele diferite, isi vor pune amprenta, iar neintelegerile se pot transforma intr-un scandal permanent. Nu fii prea dura, prea incapatanata cu parintii. Uneori ai dreptate, alteori nu. Invata sa ramai echilibrata si sa comunici calm cu cei mai in varsta. Nivelul lor de nervozitate e firesc sa fie mai mare decat al tau. Lasa de la tine, fara a simti, insa, ca iti distrugi sufletul. Cand parintii exagereaza, spune-le exact ce au gresit. Daca nici asa nu inteleg, incearca sa inchizi subiectul. Daca socri iti fac viata un calvar, vorbeste cu sotul: e cazul sa va mutati rapid!

5. Invata sa fii tu insuti. Daca ai gasit ritmul de familie potrivit, nu e cazul sa te compari cu altii. Cum spune o vorba: nu incerca sa repari ceva care nu e stricat!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Oamenii sunt biologic creati sa se simta atrasi de bebelusi, de fetele lor adorabile si de gesturile...
Socrii reprezinta, pentru multi dintre noi, o adevarata spaima sau, macar, o provocare dificila. Relatia cu acestia,...
Intr-o societate in care oamenii se vaita ca altii iau decizii pentru ei, e important sa stii...