Intrebari nevinovate care pot rani sentimentele celorlalti

Intrebari nevinovate care pot rani sentimentele celorlalti

Comunicarea cu semenii nu este atat de simpla pe cat poate parea. Uneori, punem intrebari pe care le consideram inofensive, insa aparentele pot insela. Poate o facem cu bune intentii, incercand sa ne conectam cu ceilalti. Totusi, anumite intrebari pot deveni cel putin incomode. Azi vom vorbi despre acele intrebari comune pe care ar trebui sa le evitam in anumite circumstante.

Intrebari nevinovate care pot rani sentimentele celorlalti:

1. De ce esti inca singur/a? O intrebare ce poate parea un compliment, mai ales daca ii transmiti si ca e dragut/a sau chiar aratoasa/aratos. In realitate, aceasta intrebare poate declansa un sentiment de neincredere ingrozitor pentru interlocutor. Probabil va ajunge sa se intrebe ce este in neregula cu ea/el. In plus, acest gen de intrebare poate suna ca si cum vrei sa-i ceri socoteala. Aceasta abordare nu e snanatosa nici macar din partea parintilor care au copii cu comportament celibatar. Daca iti tot bati copilul la cap, incercand sa-l stimulezi sa inceapa o relatie, cel mai probabil il vei indeparta si chiar ii vei intari convingerile legate de singuratate.

2. De ce arati atat de obosit/a? Prin aceasta intrebare vrei sa arati ca-ti pasa. Totusi, evit-o, pentru ca persoana din fata ta se va gandi ca nu o percepi chiar pozitiv. In fond, nimeni nu se bucura ca arata rau intr-o anumita perioada a vietii. Mai mult cauzele oboselii sale evidente ar putea fi subiect tabu pentru respectivul/a. Sa nu uitam ca viata e complexa si ca fiecare le stie pe ale lui, asa cum spunem noi, romanii.

3. Ce faci? Una dintre cele mai banale intrebari. Multi dintre noi o adresam si o primim, desi nu ne place. Un simplu ce faci? poate scoate la iveala superficialitatea, incapacitatea de a comunica/ lipsa unui subiect real si chiar lipsa de interes cu privire la interlocutor. In plus, intrebarea declanseaza dorinta celuilalt de a raspunde; si poate nu doreste sa o faca, doearece lucrurile nu stau bine in viata sa(sentimental sau profesional).

4. Cati ani ai? Asta e o intrebare interzisa mai ales cand vine vorba despre sexul frumos. Codul bunelor maniere ne spune ca nu intrebi niciodata o femeie ce varsta are. Intrebarea nu e chiar inspirata nic adresata unui barbat. Poate si pentru ca odata ce ai ajuns la maturitate, varsta nu mai reprezinta doar un numar...Asadar, nu deschide subiectul despre varsta, deoarece interlocutorul se poate simti cumva judecat.

5. La ce facultate ai studiat? Aceasta intrebare poate jigni involuntar. Nu toti oamenii au studii superioare. Poate cel/cea din fata ta nu le are, din motive personale despre care nu doreste sa vorbeasca. Se va simti automat inferior sau ofensat si va incerca sa raspunda cat mai scurt si vag.  In plus, te va evita pentru ca simte ca-i invadezi spatiul personal. Senzatia poate fi asemanatoare si daca omul din fata ta are studii superioare, dar crede ca nu sunt pe masura asteptarilor tale.

6. Faci miscare, sport? O persoana cu porniri sedentare , mai ales una plinuta, se va simti ofensata de o astfel de intrebare. Pana la urma, chiar suna a bataie de joc sa vorbesti despre asa ceva cu un om care arata evident lipsa miscarii! Mai mult, intrebarea poate deranja chiar si persoanele fit, cele cu corpuri bine lucrate la sala. O femeie, mai ales, s-ar putea simti pretuita doar pentru aspectul sau fizic. Complicat, nu?

7. De ce nu iesi la distractie mai des? Ai intentii bune cand pui aceasta intrebare pentru ca vrei sa incurajezi pe cineva sa incerce lucruri noi. Totusi, momentul poate fi ofensator, deoarece ar interlocutorul s-ar putea simti neinteresant. Mai mult, respectivul poate are probleme financiare si astfel nu-si permite sa iasa atat de frecvent cat si-ar dori...

8. Ai mai slabit? Intrebi asta ca pe un compliment, cel mai probabil. Nu e neaparat o chestiune care sa faca bine. Cel/cea din fata ta se poate gandi instant ce se va intampla cu perceptia ta daca se va ingrasa din nou. Chiar daca doar ai observat fenomenul, disconfortul este deja creat, mai ales daca persoana din fata ta a slabit pentru ca trecea prin ceva groaznic despre care prefera sa nu discute.

Citeste si: De ce barfim? Raspunsurile te vor surprinde

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Energii negative. Multi oameni au auzit de ele. Putini, insa, le pot combate. Din pacate, aceste trairi...
Romantismul si relatiile intime sunt elemente esentiale, care contribuie la succesul unei relatii de durata. Iata cum...
Oricine poate avea diferite emotii neplacute de-a lungul vietii, datorita unor intamplari nefericite, ce pot cauza stari...