Cum afli daca esti intr-o relatie parazitara

Cum afli daca esti intr-o relatie parazitara

O relatie parazitara este cea in care unul dintre parteneri traieste exclusiv prin intermediul celuilalt. Parazitul relational poate profita de tine atat din punct devedere emotional cat si material, fiind incapabil sa ia decizii. Cu toate astea, va incerca sa te domine prin orice metoda!

Daca te uiti la persoana pe care o iubesti si vezi un om fara personalitate, care doar incearca sa te copieze, e cazul sa te gandesti serios la faptul ca ai langa tine un parazit relational. Pentru a te lamuri, iti dam cateva sfaturi si exemple cu privire la acest tipar de individ social.

A ATENTIE LA ACTIVITATILE COMUNE!

1. Partenerul/a face totul impreuna cu tine. E frumos ca intr-o relatie sa fie multe elemente comune, activitati de cuplu, dar e sanatos sa existe si hobby-uri separate.

Daca de fiecare data cand iesi din casa, indiferent cat de banala ar fi iesirea, jumatatea ta se tine scai de tine, ia in calcul ca s-ar putea sa ai de-a face cu un parazit.

Daca tot ce-ti place tie, ii place si celui iubit, ar putea fi semn ca esti parazitat.

Daca niciodata nu e capabil/a sa ia decizii de unul/a singur/a si iti cere mereu sa te afli langa el/ea cand trebuie sa actioneze, ingrijoreaza-te! Ai langa tine un parazit!

2. Prietenii tai sunt si ai lui/ei. Daca toti prietenii tai au devenit peste noapte si prietenii celui iubit, iar cunostintele lui incep sa te prefere pe tine, e un semn de alarma. Parazitul isi face inca o asigurare ca te va avea mult si bine pe-aproape, poate toata viata...

Tot un parazit relational ar putea fi si persoana care n-are prieteni. Asta arata incapacitatea celui pe care il iubesti de a comunica, de a relationa cu oamenii.

3. Platesti mereu, orice, oriunde, oricand? Daca intr-o relatie ajungi sa platesti totul, de la iesiri in oras pana la utilitati, iar jumatatea ta nu are nicio reactie participativa, multumindu-se sa te vada cum te zbati, indiferent cat castiga fiecare, e clar ca acolo e ascuns un parazit.

Daca esti la inceput de relatie si obisnuiti sa iesiti in oras,iar nota de plata ajunge doar pe mana ta, e cazul sa iti cam iei talpasita! Cat nu e prea tarziu.
Altfel, parazitul va continua sa sape, avand o reactie de genul: As merge in oras sa luam cina, dar sunt falit/a! Ei, e clar ca vrea sa te determine, iar, sa platesti, facandu-te sa crezi ca ideea e a ta!

Nu e de bine! Daca e persoana iubita e capabila sa profite de banii tai, e foarte probabil sa profite si de sentimentele tale. Nefericirea e garantata, din pacate!

4. Favoruri excesive. Daca faci totul pentru persoana draga, ori de cate ori are nevoie, iar el nu face nimic niciodata...Ups, parazit pe spatele tau!

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O relatie parazitara este cea in care unul dintre parteneri traieste exclusiv prin intermediul celuilalt. Parazitul relational...
O relatie parazitara este cea in care unul dintre parteneri traieste exclusiv prin intermediul celuilalt. Parazitul relational...
Casa este locul in care orice om ar trebui sa se simta minunat, in largul sau, sa...