Cum afli daca esti intr-o relatie parazitara (II)

Cum afli daca esti intr-o relatie parazitara (II)

O relatie parazitara este cea in care unul dintre parteneri traieste exclusiv prin intermediul celuilalt. Parazitul relational poate profita de tine atat din punct devedere emotional cat si material, fiind incapabil sa ia decizii. Cu toate astea, va incerca sa te domine prin orice metoda!

Daca te uiti la persoana pe care o iubesti si vezi un om fara personalitate, care doar incearca sa te copieze, e cazul sa te gandesti serios la faptul ca ai langa tine un parazit relational. Pentru a te lamuri, iti dam cateva sfaturi si exemple cu privire la acest tipar de individ social.

ANALIZEAZA DISCUTIILE COMUNE

1. Partenerul/a ta vorbeste intotdeauna despre problemele sale. Daca nu iti amintesti cand a fost ultima oara cand ai impartasit temerile tale cele mai profunde cu jumatatea ta, nu e bine. Daca doar el/ea se plange mereu, vrea dragoste si compasiune, dar nu ofera, ai de-a face cu un parazit care te stoarce de energia pozitiva.

Intr-o relatie sanatoasa, partenerii discuta, impartasesc atat bucuriile cat si necazurile. Nu ii permite sa minimalizeze problemele tale si sa discute doar despre situatiile sale de viata!

2. Nu te simti vinovat cand vrei sa impartasesti sentimentele! Unii paraziti relationali isi pot aduce partenerii in situatia de a le fi teama sau chiar rusine sa mai impartaseasca un gand profund. Nu te inspaimanta de reactia profitorului si spune-ti pasul, chiar daca stii ca se va supara! Reactiile sale repetate iti vor arata cine e cu adevarat!

Daca nu vrea sa te asculte, nu te merita! Daca vrea sa fie mereu cel ascultat, e clar ca se hraneste cu bunatatea ta.
 
3. Totul e cum vrea persoana iubita? Un parazit e obsedat de dreptate. Nu de adevar, ci de dreptatea pe care crede ca o are. Astfel, mereu trebuie sa fie ca el, orice actiune intreprinsa de tine trebuie sa aiba finalul dorit de el. Asa isi va confirma autoritatea, importanta, existenta, pana la urma. Iar tu vei ajunge sa crezi ca are dreptate! Incapabil sa actioneze pe cont propriu, parazitul relational vrea sa-si creeze lumea sa falsa, in interiorul lumii tale reale. Daca va reusi, nefericirea te va vizita negresit!

4. Cuvintele de apreciere lipsesc? Daca nu iti amintesti cand ai auzit ultima oara un Multumesc! sau un Te iubesc! de la jumatatea ta, e grav. Iubirea se demonstreaza prin fapte dar si prin vorbe dulci, macar din cand in cand.

Nu e firesc sa iti ajuti aproapele mereu, iar el sa nu aiba obisnuinta unui cuvant de multumire. Si mai grav, daca n-o zice niciodata, e clar ca vorbim de un parazit care te exploateaza. La fel si in cazul cuvintelor de dragoste. Daca tu ii spui de 10 ori pe zi ca o/il iubesti, iar ea/el niciodata, e o problema. Tu o spui ca sa nu creezi discutii, iar parazitul n-o spune fiindca n-o simte...Doar te foloseste!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O relatie parazitara este cea in care unul dintre parteneri traieste exclusiv prin intermediul celuilalt. Parazitul relational...
O relatie parazitara este cea in care unul dintre parteneri traieste exclusiv prin intermediul celuilalt. Parazitul relational...
Energii negative. Multi oameni au auzit de ele. Putini, insa, le pot combate. Din pacate, aceste trairi...