Cum afli daca esti intr-o relatie parazitara (III)

Cum afli daca esti intr-o relatie parazitara (III)

O relatie parazitara este cea in care unul dintre parteneri traieste exclusiv prin intermediul celuilalt. Parazitul relational poate profita de tine atat din punct devedere emotional cat si material, fiind incapabil sa ia decizii. Cu toate astea, va incerca sa te domine prin orice metoda!

Daca te uiti la persoana pe care o iubesti si vezi un om fara personalitate, care doar incearca sa te copieze, e cazul sa te gandesti serios la faptul ca ai langa tine un parazit relational. Pentru a te lamuri, iti dam cateva sfaturi si exemple cu privire la acest tipar de individ social.

 OBSERVA CAT DE IMPORTANT/A TE FACE SA TE SIMTI

1. Te simti vinovat de fiecare data cand nu sunteti in acord? Daca vrea mereu sa aiba dreptate, iar atunci cand ai alta opinie, se arata dezamagita/a, nu te simti vinovat! Nu detii toate adevarurile din lume, dar nu uita ca si jumatatea se afla in aceeasi situatie. Nu ceda atunci cand ideile, cerintele celui iubit sunt aberante! Se va intrista mereu, doar pentru a te determina sa faci asa cum vrea!

O relatie sanatoasa exclude sentimentul permanent de vinovatie. Daca ai ajuns in punctul in care faci totul de dragul celui iubit, insa iti anulezi toate placerile vietii, vei trai intr-o stare de nefericire profunda.

Omul de langa tine isi construieste dorintele, fericirea doar prin atitudinile si actiunile tale? E clar ca te-a parazitat! La fel, daca iti da semne ca nu poate supravietui fara tine, respiri langa un parazit relational si ar cam trebui sa dai bir cu fugitii, pana nu devii prizonier!

2. Pierzi toata energia langa partenerul/a tau/a? Daca nu esti bolnav, dar te simti mereu obosit si apatic in preajma celui iubit, inseamna ca te stoarce de energie. Un parazit va avea grija sa iti ocupe tot timpul, sa iti goleasca portofelul, dar si sa te consume din punct de vedere energetic.

In punctul culminant, vei simti ca viata se scurge din tine. Cauza? Parazitul relational ti-a pasat toate starile mizerabile ce il caracterizeaza.

3. Simti ca ti-ai pierdut identitatea? Langa un parazit relational, te vei pierde pe tine. Are grija jumatatea sa te depersonalizeze, sa-ti fure identitatea! Din pacate, multe dintre victime continua sa creada ca traiesc o relatie functionala, chiar daca nu mai simt bucuria de a trai. Si asta pentru ca parazitul isi asuma calitatile celeilalte persoane, facandu-l sa creada ca el este personajul negativ.

4. Te simti folosit? Daca traiesti sentimentul asta, e posibil sa fie real. Iubitul/a tau/a sta cu tine doar pentru banii, masina, casa sau abilitatea ta de a-l ajuta in orice moment, dar nu ofera niciun sprijin, nici macar o incurajare? Fugi, parazitul te incolteste!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O relatie parazitara este cea in care unul dintre parteneri traieste exclusiv prin intermediul celuilalt. Parazitul relational...
O relatie parazitara este cea in care unul dintre parteneri traieste exclusiv prin intermediul celuilalt. Parazitul relational...
Energii negative. Multi oameni au auzit de ele. Putini, insa, le pot combate. Din pacate, aceste trairi...