Cum afli daca esti intr-o relatie parazitara (III)

Cum afli daca esti intr-o relatie parazitara (III)

O relatie parazitara este cea in care unul dintre parteneri traieste exclusiv prin intermediul celuilalt. Parazitul relational poate profita de tine atat din punct devedere emotional cat si material, fiind incapabil sa ia decizii. Cu toate astea, va incerca sa te domine prin orice metoda!

Daca te uiti la persoana pe care o iubesti si vezi un om fara personalitate, care doar incearca sa te copieze, e cazul sa te gandesti serios la faptul ca ai langa tine un parazit relational. Pentru a te lamuri, iti dam cateva sfaturi si exemple cu privire la acest tipar de individ social.

 OBSERVA CAT DE IMPORTANT/A TE FACE SA TE SIMTI

1. Te simti vinovat de fiecare data cand nu sunteti in acord? Daca vrea mereu sa aiba dreptate, iar atunci cand ai alta opinie, se arata dezamagita/a, nu te simti vinovat! Nu detii toate adevarurile din lume, dar nu uita ca si jumatatea se afla in aceeasi situatie. Nu ceda atunci cand ideile, cerintele celui iubit sunt aberante! Se va intrista mereu, doar pentru a te determina sa faci asa cum vrea!

O relatie sanatoasa exclude sentimentul permanent de vinovatie. Daca ai ajuns in punctul in care faci totul de dragul celui iubit, insa iti anulezi toate placerile vietii, vei trai intr-o stare de nefericire profunda.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O relatie parazitara este cea in care unul dintre parteneri traieste exclusiv prin intermediul celuilalt. Parazitul relational...
O relatie parazitara este cea in care unul dintre parteneri traieste exclusiv prin intermediul celuilalt. Parazitul relational...
Casa este locul in care orice om ar trebui sa se simta minunat, in largul sau, sa...