Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Daca pentru pregatirea acestei retete folositi jumatati de pere din compot, nu mai este nevoie sa fierbeti perele in sirop de zahar.
Daca pentru pregatirea acestei retete folositi jumatati de pere din compot, nu mai este nevoie sa fierbeti perele in sirop de zahar.
Prin urmare, se trece direct la umplerea acestor fructe dulci cu frisca.
Ingrediente:
6 pere frumoase,
4 linguri de zahar pentru sirop.
Crema:
½ litru lapte,
150 grame zahar,
3 galbenusuri,
½ lingura de faina,
vanilie,
o lingura de rom,
250 grame frisca batuta.
Mod de preparare:
Se aleg pere frumoase, se curata si se taie in jumatati.
Se indeparteaza mijlocul cu semintele. Se fierb in sirop de zahar, se scurg si se asaza pe farfuria de servit, pe margine, astfel incat sa formeze ca o bordura.
La mijloc se asaza frisca batuta cu zahar. Dinainte se pregateste crema de vanilie din lapte, zahar, galbenusuri, vanilie, faina si rom.
Dupa ce s-a racorit, se toarna cu lingura peste pere, asa incat sa le acopere.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.