Afla cum se face sosul de ciocolata

 Afla cum se face sosul de ciocolata

Sosul de ciocolata nu se consuma singur, ci in combinatie cu budincile dulci, diverse prajituri sau clatite.

Ingrediente:

- 1/2 l lapte,
- 4 galbenusuri,
- 100 g zahar,
- o lingurita fecula sau faina,
- vanilie,
- 100 grame ciocolata.

Mod de preparare:

1

Se inmoaie ciocolata cu putina apa pe marginea focului. Se amesteca cu laptele.

2

Se fierbe, cand clocoteste se adauga vanilia, se acopera si se lasa sa stea un sfert de ora.

3

Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu o lingurita de fecula, sau in lipsa, cu faina.

4

Cand crema a crescut, se toarna incet laptele cald, amestecandu-se continuu.

5

Se pune totul la foc, fara sa mai fiarba, tinandu-se pana se mai ingroasa.

Mod de servire:

Sosul de ciocolata se serveste cald sau rece.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ti-e pofta de niste coaste de porc gatite ca la restaurant, sa se desfaca de pe os...
Sosurile enchilada vegetariene sunt extrem de sanatoase si pot fi consumate in timpul postului, alaturi de diferite...
In loc de ketch-up sau mustar poti prepara in propria bucatarie un sos picant de rosii obtinute...