Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Sosul de ciocolata nu se consuma singur, ci in combinatie cu budincile dulci, diverse prajituri sau clatite.
Sosul de ciocolata nu se consuma singur, ci in combinatie cu budincile dulci, diverse prajituri sau clatite.
Ingrediente:
- 1/2 l lapte,
- 4 galbenusuri,
- 100 g zahar,
- o lingurita fecula sau faina,
- vanilie,
- 100 grame ciocolata.
Mod de preparare:
Se inmoaie ciocolata cu putina apa pe marginea focului. Se amesteca cu laptele.
Se fierbe, cand clocoteste se adauga vanilia, se acopera si se lasa sa stea un sfert de ora.
Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu o lingurita de fecula, sau in lipsa, cu faina.
Cand crema a crescut, se toarna incet laptele cald, amestecandu-se continuu.
Se pune totul la foc, fara sa mai fiarba, tinandu-se pana se mai ingroasa.
Mod de servire:
Sosul de ciocolata se serveste cald sau rece.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.