Care sunt cele mai bune metode de a ramane insarcinata?

Care sunt cele mai bune metode de a ramane insarcinata?

Informatii utile despre fertilizarea in vitro si inseminarea artificiala

Toate femeile stiu cum sa ramana insarcinate. Pentru majoritatea femeilor e suficient actul sexual. Pentru altele, insa, sunt necesare tratamente de fertilizare, cum ar fi fertilizarea in vitro sau inseminarea artificiala.

Iata niste informatii utile femeilor care doresc sa ramana insarcinate:

1

Pentru a concepe un copil, ambii parteneri trebuie sa fie fertili. Barbatul trebuie sa aiba spermatozoizi viabili (puternici, mobili) si este necesara o cantitate mare pentru a se produce conceptia. Spermatozoizii contin codul genetic necesar fertilizarii, sunt microscopici, au forma ovala si coada lunga, in continua miscare, ceea ce ii ajuta sa inoate.

2

In cazul femeilor, acestea trebuie sa fie la ovulatie. Cea mai buna metoda de a ramane insarcinata pe cale naturala este actul sexual in momentul ovulatiei. Ovulatia este procesul prin care ovarele elibereaza un ovul ( ce contine codul genetic feminin) in trompele uterine, unde ovulul asteapta sa fie fecundat de spermatozoid.

Ovulul este viabil doar 24 de ore dupa ovulatie, deci timpul e scurt. Ovulatia are loc doar o data pe luna, in functie de ciclul menstrual al femeii. Acest lucru nu tine de vreo stiinta exacta. Daca aveti un ciclu regulat de 28 de zile, ovulatia apare la aproximativ 14 zile dupa prima zi a ciclului menstrual anterior. Alti indicatori includ o temperatura bazala ridicata, o schimbare in mucusul cervical ( care devine ca albusul de ou) si uneori pot aparea usoare crampe in partea inferioara a abdomenului.

Se poate face de asemenea un test predictiv pentru ovulatie, dar in acest caz trebuie sa urmati intocmai indicatiile.

3

In timpul actului sexual lichidul seminal patrunde in vagin. Acesta contine, printre altele si spermatozoizi, ce inoata prin vagin, in colul uterin(o trecere mica) pe unde patrund in uter.

4

Acestia isi continua drumul spre trompele uterine, unde se impart in doua grupe (cate o parte pt fiecare trompa) urmandu-si calea spre ovul.

5

In trompa uterina, daca a avut loc ovulatia, un ovul asteapta sa fie fertilizat. Daca nu a avut loc ovulatia, spermatozoizii pot trai in trompele uterine, timp de 3-5 zile inainte de se dezintegra. De aceea multe cupluri care doresc sa procreeze au act sexual inainte si in timpul ovulatiei, spermatozoizii ramanand in trompele uterine, pana la ovulatie.

6

Odata ce ovulul a fost fertilizat are loc conceptia. Ovulul se tranforma intr-o minge mare de celule, crescand cu fiecare ora. Ovulul fertilizat coboara din trompa uterina in uter. Acolo se implanteaza in peretele uterin. O placenta rudimentara incepe sa produca hormonul corionic gonadotrofic (HCG), numit si hormon de sarcina. Acest hormon este detectat de testele simple de sarcina.

7

Odata ce ovulul fertilizat s-a implantat in uter, incepe procesul complex de dezvoltare a unui bebelus. Chiar daca femeile nu sunt constiente ca sunt insarcinate, corpul lor trece printr-o serie de schimbari.

8

Este indicat ca femeile care nu reusesc timp de un an sa ramana insarcinate, sa apeleze la un medic specialist, care le poate explica o serie de metode alternative. Exista mai multe medicamente de fertilizare, cum ar fi clomifenul sau gonanodropina ( firmele producatoare avand diferite nume), precum si metoda defertilizare in vitro (ovule fertilizate implantate in uterul mamei).

9

Exista alternativa inseminarii artificiale pentru a ramane insarcinata. Aceasta se mai numeste si inseminare intrauterina, si consta in introducerea spermatozoizilor in uter, prin alte mijloace decat actul sexual. Multe cupluri folosesc aceasta metoda, daca femeia face alergie la sperma partenerului sau daca aceasta contine prea putini spermatozozi sau cu problema de mobiliate.

Multe femei opteaza pentru aceasta varianta, utilizand un donator, din mai multe motive.

Inseminarea artificiala necesita multe eforturi pentru a da roade. Procedeul consta in monitorizarea atenta a ovulatiei femeii, care trebuie sa ia medicamente de fertilitate, pentru ca ovulatia sa fie sigura. Sperma este sortata, ca cei mai viabili spermatozoizi sa fie folositi. Apoi doctorul introduce un cateter in colul uterin, pana la trompele uterine, pentru ca spermatozoizii sa poata ajunge cu succes la ovul.

10

Fertilizarea in vitro se refera la o terapie reproducatoare care este foarte benefica in cazul multor cupluri care incearca sa aiba un copil. Aceasta consta in extragerea ovulelor partenerei, fertilizarea acestora cu ajutorul spermatozoizilor partenerului si implantarea lor inapoi in uter.

Acestea sunt cateva optiuni de a ramane insarcinata, proces ce necesita rabdare, timp( cateva luni, chiar un an) si relaxare.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sarcina nu este doar una dintre perioadele minunate ale vietii, ci si un subiect pentru numeroase povesti...
Lichidul amniotic este un lichid limpede, galben, aflata in sacul amniotic(locul unde se dezvolta fatul). In primele...
Ce stim despre sarcina? Apar reactii precum greata si durerile de spate, dar si poftele alimentare iesite...