Cum sa va pregatiti pentru un al doilea copil?

Cum sa va pregatiti pentru un al doilea copil?

Venirea pe lume a celui de-al doilea copil poate fi la fel de coplesitoare ca si a celui dintai, datorita faptului ca aveti deja un copil acasa.

Un al doilea copil aduce noi provocari, insa daca sunteti pregatiti, acestea vi se vor parea usor de depasit.

Iata o serie de sfaturi in acest sens:

- Pregatiti-va primul copil, pentru venirea celui de-al doilea. Adesea, cel dintai este deranjat de venirea celui de-al doilea. Pentru a evita rivalitatea intre frati, pregatiti-va copilul in asa fel, incat sa astepte cu nerabdare venirea pe lume a fratelui sau sau a surorii sale.

- Explicati-i ca veti mai avea un copil si ca va fi minunat sa aiba cu cine sa se joace si sa-si petreaca timpul. Spuneti-i ca bebelusul va fi foarte norocos sa aiba o sora sau un frate mai mare, inducandu-i astfel un sentiment de responsabilitate, nerabdare si bucurie.

- Scoateti de la pastrare toate obiectele utile unui bebelus, care au apartinut primului copil si hotarati-va pe care le puteti folosi din nou. Daca cel de-al doilea copil are acelasi sex ca si primul, veti putea refolosi aproape toate obiectele si hainele. Daca nu, va trebui sa faceti mici schimbari. Nu uitati ca si fetele pot purta haine albastre, daca le combinati cu unele in culori specifice lor. Daca primul copil este fata si al doilea baiat, va va fi mai greu sa refolositi lucuri, insa nu este imposibil cand vine vorba de jeansi sau haine: din denim, galbene sau verde pastel.

- Cumparati lucrurile de care aveti nevoie. Nu trebuie sa cumparati un patut sau obiecte specifice, insa daca copiii sunt de sexe diferite, va trebui sa investiti in haine. Mai mult, daca primul copil este inca mic, veti avea nevoie de un carucior dublu, in care sa va puteti transporta ambii copii.

- Hotarati-va unde va dormi bebelusul si pregatiti incaperea pentru venirea sa. Daca va imparti camera cu primul copil, va trebui sa-l pregatiti pe acesta pentru un coleg de camera. Chiar daca bebelusul va sta singur in camera, va trebui sa i-o pregatiti. Daca bebelusul va sta cu dumneavoastra in camera, in primele luni, pregatiti-i un patut.

- Stabiliti un nou buget, care sa cumprinda cheltuielile aferente venirii pe lumea a celui de-al doilea copil. S-ar putea ca acesta sa necesite cheltuieli in plus: scutece, servetele, lapte praf etc. Daca aceste costuri aditionale depasesc venitul dumneavoastra, ganditi-va cum sa economisiti bani.

- Gasiti o cresa pentru cel de-al doilea copil. Va va fi mai usor daca primul copil este deja la cresa, insa daca nu gasiti un loc liber pentru cel de-al doilea copil, s-ar putea sa-l mutati si pe primul la o alta cresa, pentru a fi amandoi impreuna.

- Pregatiti-va geanta cu cele necesare pentru spital, cu o luna inainte de nastere. Asigurati-va ca aceasta cuprinde: scutece adecvate varstei nou-nascutului, servetele umede, suzete, un termometru, biberoane si alte lucruri de prima necesitate in momentul nasterii.

Etichete: copil, nastere, buget, bebelus

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Viata unei femei se schimba radical, dupa nastere, deoarece trebuie sa-si asume responsabilitatea atat pentru ea, cat...
Esti o proaspata mamica? E clar ca grijile din timpul sarcinii au devenit si mai mari, dupa...
Vrei sa alegi numele copilului si nu prea iti dai seama ce i s-ar potrivi? E fireasca...