Cum se calculeaza ovulatia

Cum se calculeaza ovulatia

Ovulatia are loc la un moment dat al ciclului menstrual, atunci cand un ovul matur este eliberat din ovar, este preluat de tubul falopian si are sansa sa fie fertilizat, daca intra in contact cu un spermatozoid.

Asadar, aceasta este perioada optima de concepere a unui copil. Iata cum se calculeaza ovulatia, folosind diferite metode:

1. Metoda calendarului:
Tineti o evidenta a ciclului menstrual. Aceasta metoda este cea mai exacta, insa nu este deloc usoara. Observati ciclurile menstruale in fiecare luna cu ajutorul unui calendar, incercuind prima zi de menstruatie si urmarind durata ciclului, care este in medie de 28 de zile.

Faceti un tabel cu durata ciclului. Dupa ce ati notat informatii despre cel putin 8 cicluri, puteti introduce datele intr-un tabel, care sa cuprinda ziua din luna in care a inceput menstruatia (in prima coloana) si numarul de zile din ciclul respectiv ( in cea de-a doua coloana).

Folositi acest tabel pentru a prezice perioada fertila din ciclul curent. Este dificil sa determinati ziua exacta de ovulatie, folosind doar metoda calendarului, insa acest lucru este folositor pentru a stabili zilele in care sunteti fertile, numarul acestora diferind de la o femeie la alta.

Pagina 1/4

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca incercati sa concepeti un copil si metodele traditionale nu dau roade, puteti sa va folositi de...
Citeste prospectul medicamentului Pergonal 1000, flacon injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Indicatii: Femei: inducerea ovulatiei. Barbati: stimularea spermatogenezei in caz de hipogonadism hipogonadotrop primar sau secundar. Forma de...