Cum sa scapi gratis de problemele din computer

Cum sa scapi gratis de problemele din computer

Daca sunt folosite timp indelungat, computerele nu mai functioneaza la viteza de odinioara si pot aparea tot felul de probleme.

Iata cum puteti sa faceti ordine in computer si cum puteti scapa, in mod gratuit, de problemele legate de acesta:

Updati-va software-ul, ori de cate ori computerul va solicita aceasta actiune. Acest lucru este valabil si pentru antivirus, curatarea discului si update-urile legate de securitate. De asemenea este indicat sa va updatati browserul, deoarece noile editii contin upgrade-uri de securitate. Updatarea software-ului va ajuta sa preveniti eventualele probleme, inainte ca acestea sa apara.

Faceti curat in registru. In windows, acesta reprezinta o baza de date ce cuprinde informatii de program, setari si alte elemente. In timp, registrul se poate aglomera cu informatii inutile, care incetinesc functionarea computerului. Exista o serie de programe gratuite, care va pot fi de folos in acest sens, imbunatatind performanta computerului.

Rulati un scaner online contra virusilor. Exista o serie de astfel de programe contra cost sau gratuite, care pot detecta virusii din computer. Iata cateva exemple de site-uri:

- http://www.bitdefender.com/scanner/online/free.html
- http://www.eset.com/us/online-scanner/
- http://home.mcafee.com/downloads/free-virus-scan
- http://security.symantec.com/sscv6/WelcomePage.asp
- http://housecall.trendmicro.com/

Solicitati un diagnostic gratuit prin telefon, daca nu puteti stabili singuri sursa problemelor. Exista o serie de firme care ofera acest serviciu.

Cereti sfatul prietenilor, a cunostintelor sau a colegilor de serviciu, in legatura cu problemele legate de computer, cu care va confruntati. Nu strica niciodata sa intrebati pe cineva daca se pricepe la asa ceva, deoarece s-ar putea sa aveti noroc si sa gasiti pe cineva care sa va ajute, in mod gratuit.

Cititi discutiile de pe diferite forumuri de pe internet care ofera solutii la problemele legate de computer. Efectuati o cautare pe Google, folosind ca si cuvinte cheie descrierea problemei cu care va confruntati si veti putea gasi solutiile cautatate. Iata niste exemple de site-uri:

- http://www.computerhelpatoz.com/
- http://www.computerhope.com/

Consultati un specialist, inainte de a incerca sa rezolvati problema, voi insiva. Nu faceti nimic, daca nu va pricepeti. Cereti mai bine sfatul unei persoane specializate.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Driverele sunt parti ale software-ului unui computer, care permit unitatii centrale (CPU) a computerului sa comunice cu...
Este obligatoriu sa cumparam muzica prin mijloace media legale. Una dintre posibilitati este Apple iTunes. Puteti folosi...
Iata cum puteti sa va curatati computerul, inainte de a fi scos la vanzare, pentru a parea...